Dizel otomobillere ÖTV zammı yok

Dizel otomobillere ÖTV zammı yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal yeni ÖTV düzenlemesi kapsamında emisyon değerleri yüksek olan dizel otomobillerden çevreyi kirlettikleri için daha çok vergi alınmayacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dizel araçlara dönük olarak, emisyona dayalı vergileme çerçevesinde artış planları bulunmadığını belirterek, “Sadece sistemi değiştiriyoruz, vergileme ölçütlerini genişletiyoruz. Yüksek miktarlı artışlar diye bir şey söz konusu değil.” dedi

ARAÇLARIN FİYATLARI ARTIYOR MU?

Bakan Ağbal, “Dizel araçlara dönük olarak, emisyona dayalı vergileme çerçevesinde bir artış planımız bulunmamaktadır.” dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, şunları belirtti:

“Motorlu araçların vergilemesinin, tek başına motor silindir hacmine dayalı olmaması gerektiğini hepimiz söylüyoruz. Bakanlık olarak herkesin üzerinde mutabık olduğu konuyu, ‘acaba vergileme ölçütleri olarak neler getirebiliriz’ diye, bakanlık olarak çalıştık. Vergi adaletini, ödeme gücü ilkesini, araçların kullanım yerlerini önemsedik, en sonunda da emisyonla ilgili parametrenin de bu kanuna konulmasının, Türkiye’de çevre vergilemesi bakımından önemli olduğunu gördük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.