Diyet parmak izi gibi her bireye özgüdür

Diyet parmak izi gibi her bireye özgüdür

Diyetisyen Zişan Taşdemir "Diyet parmak izi gibi her bireye özgüdür. Kişinin yaşı, cinsiyeti, kilosu, boyu, kan biyo, kimya sonuçları gibi pek çok parametresi farklı olur.

Danışanların durumuna göre kişiye uygun yaşam boyu uygulayabileceği bir diyet programı uyguluyoruz" diyerek her bireye farklı diyet programı uygulanması gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Zişan Taşdemir düzenli ve  dengeli beslenme alışkanlığının nasıl kazanılacağını, diyet programlarının nasıl hastalara göre belirlendiğini ve diyet esnasında hastalar tarafından yapılan hataların neler olduğu, incelmek ve kilo vermenin arasında nasıl bir fark olduğu konusunda bilgi verdi. Diyetisyen Taşdemir Sağlıklı Beslenme alışkanlığını nasıl kazanacağımızla ilgili soruya şu şekilde cevap verdi. " Sağlıklı beslenme alışkanlığını her gün düzenli öğünlerle beslenerek kazanabiliriz. Örneğin kahvaltıyla güne başlayıp iki ana öğün ile sonlandırmalıyız.Kadınların en çok sorduğu sorular arasında yer alan  "az yiyerek mi kilo verilebilir? Yoksa dengeli beslenerek mi?" sorusunu ise " Yeterli ve dengeli beslenmek önemlidir. Az yiyerek de değil dengeli beslenerek de değil aslında tam arasındaki o kısmı yakalamak önemlidir" şeklinde cevapladı. Diyet esnasında yapılan hatalar hakkında ise ekmek tüketmemek ve meyve tüketimini azaltmanın, bireylerde kas kaybına yol açacağını ve beyinin en önemli  kaynağı karbonhidratın yapı taşı olan glikoz kaybına yol açarak tatlı krizlerinin gerçekleşe bileceği durumu ile ilgili uyarıda bulundu. Taşdemir, "Kilo vermeyle birlikte vitamin, mineral, protein kaybı gibi pek çok kayıplar ortaya çıkabilir. Kilo vermekdeki asıl amacımız yağdan vermektir. İncelmeler olmaya başladığı anda zaten yağ kayıpları başlamaktadır Bu yüzden kilo vermek ile incelemek arasında büyük bir fark ortaya çıkar. Kilo verme sürecinde maksimum yağ kaybı minimum kas kaybı isteriz" diyerek incelemek ve kilo vermek arasındaki farklılığı ortaya koydu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.