Diyarbakır'da Şehit 2 Polis Saldırısının Failleri Halâ Yakalanamadı

Diyarbakır'da Şehit 2 Polis Saldırısının Failleri Halâ Yakalanamadı

Diyarbakır’da 2 polis memurunun silahlı saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından önceki gün farklı adreslerde yapılan aramalarda gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı. Diyarbakır'da önceki gün gece Bağlar ve Yenişehir'de 3 farklı...

Diyarbakır’da 2 polis memurunun silahlı saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından önceki gün farklı adreslerde yapılan aramalarda gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da önceki gün gece Bağlar ve Yenişehir'de 3 farklı adrese operasyon düzenledi. Bağlar ilçesinin Muradiye Mahallesi ile Yenişehir ilçesinin Fiskaya semtinde düzenlenen operasyonda bazı evlerde arama yapıldı. Hava destekli yürütülen operasyonda gözaltına alınanlar emniyete götürüldü. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 7 kişi serbest bırakıldı. 7 kişinin savcılık makamı tarafından serbest bırakıldığı ve haklarında polis saldırısıyla ilgili herhangi bilgi ya da belge olmadığı belirtildi. Öğle saatlerinde Kayapınar ilçesinde gözaltına alınan bir kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde önce 42 yaşındaki Osman Bal, bir gün sonra ise 25 yaşındaki Ali Kızıloğlu uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu. Bal’ın saldırısının üzerinden 6 gün, Kızıloğlu’nun ise 5 gün geçmesine rağmen olayın failleri yakalanamadı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra TEM, İstihbarat ve diğer şubeleri dağıttığı, yeterince uzman polis olmadığı için faillerin yakalanamadığı belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.