Diyarbakır'da Polise Saldırı: Ekipler Amir Yardımcısı Yaralandı

Diyarbakır'da Polise Saldırı: Ekipler Amir Yardımcısı Yaralandı

Diyarbakır'da polise düzenlenen silahlı saldırıda bir amir yaralandı. Yaralı polis Dicle Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yüzü kapalı bazı kişiler uzun namlulu silahlarla merkez Sur ilçesindeki iki caddeyi trafiğe kapatıp...

Diyarbakır'da polise düzenlenen silahlı saldırıda bir amir yaralandı. Yaralı polis Dicle Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yüzü kapalı bazı kişiler uzun namlulu silahlarla merkez Sur ilçesindeki iki caddeyi trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı. Polis uzun süre iki caddeye giremedi.

Alınan bilgiye göre, merkez Sur ilçesi Turistik Caddesi ile Melik Ahmet Caddesi'nde araçları durduran yüzü kapalı örgüt mensupları, kimlik kontrolü yaptı. Uzun namlulu silahlarla iki caddeyi bir süreliğine kapatan örgüt mensupları, yaşananlara tepki gösteren vatandaşa da kızdı. Yaklaşık 40 aracı durduran örgüt mensupları bir süreliğini örgüt propagandası yaptı, Kobani'ye sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Melik Ahmet Caddesi'nde ise yine uzun namlulu silahlarla yolu kapatan örgüt mensupları, aralarında belediyenin çöp arabasının da bulunduğu çok sayıda aracın kontak anahtarını alarak araçlarla yolu kapattı. Bölgeye gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ateş açıldı. Emniyet mensuplarına ayrıca el yapımı bombalar atıldı. Açılan ateş ve atılan bombalar sonucu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amir yardımcısı yaralandı. Emniyet amirinin yüzünden yaralandığı hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Polis, çatışmanın yaşanda iki caddeyi trafiğe kapattı. Yoldan geçen otobüs ve dolmuşlardaki vatandaşları indirerek Dağkapı tarafına yönlendirdi. Bölgedeki hareketlilik devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.