Diyarbakır'da Mesut Barzani’ye Destek Açıklaması

Diyarbakır'da Mesut Barzani’ye Destek Açıklaması

Diyarbakır’da bir grup, Irak'ta referandum hazırlığı yapan IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye destek verdi. Aralarında HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Dicle-Fırat Diyalog Grubu ve KADEP’in de bulunduğu bir grup Irak’ta referandum hazırlığı...

Diyarbakır’da bir grup, Irak'ta referandum hazırlığı yapan IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye destek verdi.

Aralarında HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Dicle-Fırat Diyalog Grubu ve KADEP’in de bulunduğu bir grup Irak’ta referandum hazırlığı yapan IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye destek verdi. Cuma namazı çıkışında Ulu Camii’nin önünde bir araya gelen grup, basın açıklamasını yaptı.

Grup adına konuşan Dicle Fırat Diyalog grubu Başkanı Muhuttin Batmanlı,Kürdistan’ın kurulması Türklere bir zararının olmadığını söyledi. Batmanlı, "Bizim amacımız burada milyonları bir araya getirmek değil. Bu Ramazan aynın son haftasındayız. Bu münasebetle Şeyh Said ve Arkadaşları idam edildiği yerde bir çağrıda bulunacağız. Bundan sonra çalışmalarımıza farklı gruplarla yapacağız. Amacımız şuanda Kuzay Kürdistan’da referandum var. Dünya bilsin ki biz Kürdistanlılar bu çağrının arkasındayız. Tek başımıza da kalsak bu çalışmayı destekliyoruz. Biz diyoruz ki Türk kardeşlerimiz bizden korkmasın. Kürdistan’ın kurulması Türklere bir zararı yok. Bunu defalarca diyoruz. Kürdistan’ın da devlet kurmak hakkı vardır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.