Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü

Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiği ve paraşütle atlayıp kurtulduğu öğrenildi.Diyarbakır...

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiği ve paraşütle atlayıp kurtulduğu öğrenildi.

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne iniş sırasında düşen F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Uçakta 1 pilotun bulunduğunu belirten yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı açıklamada, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı 182. Filoya ait bir F-16 uçağının bugün saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askerî Havaalanı'na iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğünü açıkladı.

Pilotun paraşütle atlayarak sağ kurtulduğu belirtilen açıklamada, pilotun sağlık durumunun iyi olduğu, gerekli idari işlemin başlatıldığı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.