Diyarbakır’da Camilerde Kandil Yoğunluğu

Diyarbakır’da Camilerde Kandil Yoğunluğu

Miraç Kandili nedeniyle Diyarbakırlılar camilere akın etti. Başta Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulucami olmak üzere kentteki camiler geceyi ibadet ve dua ile geçirmek isteyenlerle doldu taştı.Miraç Kan...

Miraç Kandili nedeniyle Diyarbakırlılar camilere akın etti. Başta Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulucami olmak üzere kentteki camiler geceyi ibadet ve dua ile geçirmek isteyenlerle doldu taştı.

Miraç Kandili’ni ibadet ve dua ile geçirmek için vatandaşlar camilere akın etti. Sur ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun en eski camilerinden biri olarak kabul edilen tarihi Ulucami’de vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşların büyük bir kısmı camiye çocuklarıyla gelirken, tarihi camide fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. Cami önünde satılan kandil simidinden de alan vatandaşlar geceyi ibadet ve dua ile geçirdi. Camiye gelenlere gecenin önemi ile ilgili olarak bilgiler verildi ve Hazreti Muhammed’in hayatından bazı örnekler anlatıldı. Camiye gelen çocuklardan kimi cami bahçesinde oyun oynarken kimi de anne ve babasına eşlik ederek kılınan namaz ve edilen dualara eşlik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.