Diyarbakır’da Bir Yıl Sonra Kobanî İçin Kepenkler Kapandı

Diyarbakır’da Bir Yıl Sonra Kobanî İçin Kepenkler Kapandı

Diyarbakır’da IŞİD’in Suriye’nin Kobanî şehrine yönelik saldırılarını protesto etme ve oradaki Kürtlerle dayanışma içinde olma amacıyla kepenkler kapandı. Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) eylem çağrısı üzerine Diyarbakır’da...

Diyarbakır’da IŞİD’in Suriye’nin Kobanî şehrine yönelik saldırılarını protesto etme ve oradaki Kürtlerle dayanışma içinde olma amacıyla kepenkler kapandı. Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) eylem çağrısı üzerine Diyarbakır’da esnafların büyük kısmı kepenk açmadı. Toplu taşıma otobüsleri kontak kapatırken çok az sayıda dolmuş çalıştı.

Diyarbakır’da bir yılın ardından yine kepenk kapatma eylemi yapıldı. Radikal terör örgütü IŞİD'in Suriye’nin Kürt şehri Kobanî’ye saldırmasını proteste etme amacıyla DBP kepenk ve kontak kapatma eylemi çağrısında bulundu. Çağrı üzerine bugün toplu taşıma araçları kontak kapattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez dört ilçe belediyesi ise çöpleri toplamadı. Öğrencilerin büyük kısmı okullara gelmezken okul servis araçları da çalışmadı. Kepenkler daha çok Diyarbakır'ın dört merkez ilçesinden Bağlar, Sur ilçeleri ile Yenişehir’in Şehitlik semti ile Kayapınar’ın Huzurevleri bölgesinde açılmadı. Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde ise çok az sayıda esnafın eyleme katıldığı görüldü. Şehirde esnafın kepenk açmadığı cadde ve sokaklarda bayram nedeniyle tezgah satıcıların çokluğu dikkak çekti. Kepenk açmayan esnafın önemli bir kısmı ise işyerinin önünde beklemeyi tercih etti. Bazı esnaf ise dükkânının kepenklerini yarıya indirip ileriki saatlerde yaşanacak gelişmelere göre karar vermeyi bekliyor. Şehir merkezinin yanı sıra Lice, Dicle, Hazro, Çınar, Ergani, Silvan ve Bismil'de de esnaflar iş yerlerini açmadığı öğrenildi.

Suriye’nin Kobaî şehrinde IŞİD ile PYD arasında yaşanan çatışmalarda hayatına kaybeden 5 kişinin cenazesinin bugün Diyarbakır’da toprağa verilmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.