''Diyanet'e Devredilen Araziye Avm'' İddiası Tbmm Gündeminde

''Diyanet'e Devredilen Araziye Avm'' İddiası Tbmm Gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a ‘Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 22.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a ‘Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 22.4 milyon TL. bedel ödeyerek satın aldığı, rantı çok yüksek bir bölgede yer alan 14.002 metrekarelik araziyi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz devretmesinin nedenini sordu.

Alaattin Yüksel, cami yapılacağı söylenen bu arazide 2011 Ekim ayından Ağustos 2013 tarihine kadar herhangi bir inşaat çalışmasının görülmediğini ve bir plan değişikliğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait bir vakıf üzerinden söz konusu araziye AVM yapılabileceği yönündeki iddiaların aydınlatılması gerektiğini ifade etti. Alaattin Yüksel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Sayıştay’ın DHMİ 2012 yılı hesaplarına ait raporuna göre DHMİ Genel Müdürlüğü, 2007’de 22.4 milyon TL bedel ödeyerek Samsun-Konya yolu üzerindeki 14.002 metrekarelik araziyi kamulaştırdığına işaret ederek, ''Arazi, Hava Seyrüsefer Hizmet ve Eğitim Kompleksi yapılması amacı ile 2011 yılı Yatırım Programına alınarak, proje ihalesine çıkılmış ancak bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan (DİB), DHMİ’ne gelen 5.9.2011 tarih ve 6578 sayılı yazı ile arazinin cami yapılmak üzere kendilerine tahsisi talep edilmiştir. DHMİ Yönetim Kurulu, bu yazının geldiği gün toplanarak 7363 ada, 17 nolu parseldeki arazinin, cami yapılmak üzere Diyanet’e bedelsiz devri için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmasına oy birliği ile karar vermiştir. Daha sonra Ulaştırma Bakanlığı, kendisine ait arazinin Diyanete bedelsiz devri için girişimde bulunmuştur. Bakanlar Kurulu da bu girişim sonucunda 11.10.2011 tarih ve 2011/2349 sayılı kararı ile arazinin bedelsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesini karar vermiştir. Yenimahalle Tapu Sicil Müdürlüğü’nde imzalanan 6.04.2012 tarih ve 15030 yevmiye nolu resmi senet ile taşınmazın bedelsiz olarak Maliye Hazinesi’ne devri yapılmıştır. Böylece Ankara’nın en değerli bölgelerinden biri olan Samsun-Konya Yolu’ndaki DHMİ’ne ait 14 bin metrekarelik arazi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz olarak devredilmiştir.'' dedi.

Yüksel, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Bakan Elvan'a DHMİ'nin, 2007’de kamulaştırılan bu araziye Hava Seyrüsefer Hizmet ve Eğitim Kompleksi yapmaktan neden vazgeçildiğini, rantı çok yüksek olan bu bölgede yer alan arsanın Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz devredilmesinin nedenini, sordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.