Diyanet umre programlarını açıkladı

Diyanet umre programlarını açıkladı

Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 Umre Organizasyonu hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Bera Otel'de düzenlenen toplantıda Müftü Akpınar'a Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, Karatay Müftü Vekili Remzi Kaya, İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Hamza Özkan eşlik etti. Toplantıda konuşan Müftü Ali Akpınar, “Diyanet İşleri Başkanlığı'mız çeyrek asırlık tecrübesi ile her yaş ve kesime hitap eden umre organizasyonları ile vatandaşlarımızı kutsal topraklarla buluşturuyoruz” dedi. Umre’nin, “İmar, ömr ve tamir” kelimeleri ile aynı kökten geldiğine işaret eden Akpınar, şöyle konuştu:

“Cenab-ı Hakk ayeti kerimede ‘Haccı da umreyi de sırf Allah için tam yerine getiriniz’ buyuruyor. Diyanet İşleri olarak umre organizasyonu anlayışımız, liyakatli ve başarılı görevlilerimiz rehberliğinde usul ve adabına uygun ibadet, irşat ve rehberlik, güvenli ve huzurlu yolculuk, rahat ve müreffeh konaklama, tecrübeye dayalı hizmet, farklı konaklama türleri. Umre turlarımız otel konaklama, yürüme mesafesi konaklama, servisli umre programı, yarıyıl tatili, öğretmen, öğrenci, veli programı, üniversite öğrenci programı, Kudüs bağlantılı program ve Ramazan umre programı şeklindedir. Umre ücretleri bu yıl da TL cinsinden ilan edilmektedir. Fiyatlar içine kahvaltı, yemek ve kumanya dahildir. Çeşitli katılım bankalarına 6 taksit uygulanacaktır. Üniversite öğrencilerine 7 günlük özel program ayarlanacaktır. Kitaplar ve malzemeler uzman ekiplerce hazırlanmıştır.

744314.jpg

2-3-4 kişilik odalar mevcuttur. Umre organizasyonlarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımız konaklama türünü seçtikten sonra anlaşmalı bankalara ücreti yatırarak il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek veya hac.diyanet.gov.tr adresinden kayıtlarını yapabilecekler. Ayrıntılı bilgi müftülüklerimizden alınabilir. Tekrar umreye gidenlerle ilgili ekstra ücret alınacağı şeklinde bir uygulama konuşuluyordu, bu geçen sene uygulanmadı. Bu sene de böyle bir uygulama henüz yok.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.