Diyadin Modern Bir Kaplıca Tesisi İstiyor

Diyadin Modern Bir Kaplıca Tesisi İstiyor

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan romatizmadan eklem ağrılarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Diyadin kaplıcasının yurt içinden olduğu kadar yurtdışından da çok sayıda meraklısı bulunuyor. İlçe merkezine 5 kilometre...

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan romatizmadan eklem ağrılarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Diyadin kaplıcasının yurt içinden olduğu kadar yurtdışından da çok sayıda meraklısı bulunuyor. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki kaplıcalarda su sıcaklığı 70 derece olmasına rağmen 45 dereceye düşürülerek vatandaşların istifadesine sunuluyor. Atıl ve bakımsız yapısı nedeniyle ziyaretçilerin beklentilerine cevap vermeyen kaplıcanın modern bir tesise kavuşturulması isteniyor.

Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Hazal Aras, kaplıca alanının sit alanı olarak ilan edildiğini ve bunun halk tarafından kabullenilmediğini söyledi. Kaplıcalara ruhsat verilmediğini iddia eden Aras, bundan dolayı proje geliştiremediklerini savundu. Aras, “Sit alanı olarak ilan edildiği için herhangi bir proje çerçevesinde değerlendiremiyoruz. Bakanlıkla görüşmeler yapıp bir çözüm bulunması gerekiyor. Kışın gerekli görüşmeler yapılacak ve izinler alındıktan sonra oraya dönük ciddi bir proje ile halkımızın karşısına çıkacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.