Disk Üyelerinden Vatandaşlardan Alınan Sağlık Ücretlerine Protesto

Disk Üyelerinden Vatandaşlardan Alınan Sağlık Ücretlerine Protesto

DİSK Emekli-Sen üyeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlediği eylemde, sağlık sisteminde vatandaşa mal edilen ücretleri protesto etti.Pankart açan ve slogan atan eylemciler, hastane önünde basın açıklaması yaptı....

DİSK Emekli-Sen üyeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlediği eylemde, sağlık sisteminde vatandaşa mal edilen ücretleri protesto etti.

Pankart açan ve slogan atan eylemciler, hastane önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı DİSK Emekli-Sen Beyoğlu Şube Başkanı Mehmet Güneş yaptı. Güneş, “Sağlıkta soygun daha hastaneye girmeden, randevu alırken başlıyor. Çünkü randevu almak için aranan ALO 182 merkezi randevu sisteminden randevu alan herkes bu hizmet karşılığında katılım yapı ödemektedir. Randevu alırken vatandaşın cebinden çıkmaya başlayan para hastane kapısından içeri girdikten sonra da devam ediyor. Şu anda ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı ayakta tedavide sağlanan ilaçlar ve reçeteler için katılım payı, 10 gün içinde aynı hastalık için yeniden başvurularda ilave ücret tıbbı malzemede katılım payı yardımcı üreme yöntemi katılım payı istisnai sağlık hizmetlerinde ilave ücret otelcilik hizmetlerinde ilave ücret özel sağlık kuruluşlarında yüzde 200 fark, öğretim üyesi muayene tedavi farkı gibi adlar altında cepten ödemeler yapılmaktadır. Özel hastanelerde devlet hastanelerinde üniversite hastanelerinde aile hekimliklerinde yapılan tedavinin faturası eczanelerde tahsil ediliyor. Emeklilerin aylıklarından kesiliyor.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından eylemciler hastane önünden ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.