Dışişleri Bakanlığı tarihi hatayı düzeltti!!

Dışişleri Bakanlığı tarihi hatayı düzeltti!!

Milli Gazete Yazarlarından Ekrem Şama, kendi sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı.

Milli Gazete Yazarlarından Ekrem Şama, kendi sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı. Şama, fotoğraf ile Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde Eylül 2012 tarihinde İsrail devletinin başkentinin Kudüs yazılmasına vurgu yaparak, tepki gösterdi. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak ise 2012 yılından beri Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde ülke künyesinde yer aldığına dikkat çekti. 

kudus-dis-isleri-bakanligi.jpg

Yazar Şama, “Bakanlık, bunun hesabını nasıl verecek” dedi. Daha sonra Şama, sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “Sitede bütün devletlerin tanıtıcı bilgileri kaydedilmiş. İsrail'in bilgileri de kaydedilmiş.Sıkı durun, İsrail'in başkenti Kudüs olarak kaydedilmiş. Öteden beri bu kayıt varmış.Ama Tramp şeytanı, bu konuyu kaşıyıp, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) adımlarını atmaya başlayınca ve İsrail'in başkentini Kudüs olarak ilan edince ve dünya karışınca akılları başlarına gelmiş bizimkilerin. Apar topar Kudüs kelimesini silmişler. Yerine Telaviv yazacak halleri yok ki.

kudus-dis-isleri-2.jpg

Nasıl bir çözüm bulalım? Hah tamam, boş bırakalım, demişler!İşte her iki rezaletin fotoğrafı. Bir taraftan Trump'a ve İsrail'e bağırıp çağıracaksın, bir taraftan Trump'tan önce sen bu haltı karıştıracaksın! Buyurun hesabını kim verir?” Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde ise şimdi İsrail'in başkenti boş bırakılmış durumda. İsrail'in künyesinden ise başkent Kudüs ibaresinin 2015 yılında kaldırıldığı öğrenildi. 

merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum