Dışişleri, Afganistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı Ahmedzai’yi Tebrik Etti

Dışişleri, Afganistan'ın Yeni Cumhurbaşkanı Ahmedzai’yi Tebrik Etti

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Eşref Gani Ahmedzai’yi yayımladığı yazılı bir mesajla tebrik etti. Dışişleri, seçim sonucun Afganistan için hayırlı olmasını diledi. Dışişleri’nden konuyla...

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Eşref Gani Ahmedzai’yi yayımladığı yazılı bir mesajla tebrik etti. Dışişleri, seçim sonucun Afganistan için hayırlı olmasını diledi.

Dışişleri’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “Afganistan’da 5 Nisan ve 14 Haziran 2014 tarihlerinde iki tur halinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunun açıklanmış olması memnuniyetle karşılanmıştır.

Seçimleri kazandığı açıklanan Cumhurbaşkanlığı adaylarından Dr. Eşref Gani Ahmedzai’yi tebrik ediyor ve bu sonucun kardeş Afganistan için hayırlı olmasını diliyoruz.

Esasen Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Afganistan halkının kendi geleceğine karar verme iradesini göstermiş olması hasebiyle ve süreçte rol üstlenen Afganistan kurumlarının sergilediği profesyonellik itibariyle tüm Afgan halkı için bir başarı ifade etmektedir.

Diğer yandan, seçimlerin ikinci turunda yarışan adayların bir Milli Birlik Hükümeti kurulması yönünde ortaya koydukları ortak irade, seçim sonuçlarından bağımsız olarak, Afganistan halkının tüm kesimleriyle, bir bütün halinde, ülkelerini daha ileriye götürme kararlılığında olduğunu ve ortak bir ideale inandığını göstermek bakımından, ayrıca önem taşımaktadır. Afganistan'ın geleceği için ümit vaat eden en önemli husus olan bu ülkü birlikteliğinin mimarları tebrike şayandır.

Öte yandan bu süreçte katkısı bulunan Birleşmiş Milletler Afganistan Özel Temsilcisi Jan Kubis'in ve ABD Dışişleri Bakanı Sayın Kerry'nin çabalarını da önemsiyoruz.

Süreçte bundan sonraki beklentimiz, tüm Afgan halkını kucaklayacak yeni bir Hükümetin, devlet yapısını güçlendirmek suretiyle, Afganistan’ın karşı karşıya bulunduğu sorunlar ve sınamalarla mücadele kapasitesini artırmasıdır. Bu süreçte Afgan halkının da tüm bireyleriyle, kurulacak Hükümeti sahiplenmesi, Afganistan’ın bu kritik süreçten güçlenerek çıkması bakımından önem taşımaktadır.

Türkiye Afganistan’ın barış, istikrar ve refahı için kardeş Afgan halkına her alanda verdiği desteği bundan sonra da sürdürecektir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.