Dişi Kurbanlıklar 'Gebelik Testinden' Geçirildi

Dişi Kurbanlıklar 'Gebelik Testinden' Geçirildi

Adana Seyhan Belediyesi, ilçe sınırlarında satışa sunulan dişi kurbanlıkları 'gebelik testinden' geçirdi. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli 2 veteriner hekim seyyar ultrason cihazı ile kurbanlık satışı yapılan...

Adana Seyhan Belediyesi, ilçe sınırlarında satışa sunulan dişi kurbanlıkları 'gebelik testinden' geçirdi. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli 2 veteriner hekim seyyar ultrason cihazı ile kurbanlık satışı yapılan noktaları teker teker denetledi.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 'gebeliğinin üzerinden 50 gün geçmiş hayvanların' satışının engellenmesiyle ilgili kararı kapsamında yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

    Seyhan Belediyesi Veteriner Hekimi Evren Sonyürek, bakanlığın kurbanlık hayvanlarla ilgili tebliği doğrultusunda denetimleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Koyunlarda gebelik süresinin 150 gün olduğunu belirten Sonyürek, "İlgili düzenlemelere göre 50 günü geçmeyen gebeliklerde koyunların kurban edilmesinde herhangi bir problem bulunmuyor. Biz de denetimlerde bu konuya hassasiyet gösteriyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.