Dişçiler önlük giydi

Dişçiler önlük giydi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dönem 3 öğrencileri için Bilim Merkezi'nde tertip edilen bir organizasyonla önlük giydirme töreni yapıldı. Törene ilgi yoğun oldu

Gerçekleştirilen törene NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu, NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nimet Ünlü, Diş Hekimleri Odası Başkanı Nejdet Güz, Dekanlar, Öğretim Üyeleri, öğrencilerin aileleri ve diğer misafirler katıldı. Selamlama konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, bu günün bilimsel diş hekimliğinin tohumlarının atıldığı gün olması hasebiyle programın Bilim Merkezinde yapıldığını hatırlatıp konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rektörümüz Muzaffer Şeker yurtdışındaki programları dolasıyla katılmayı çok istemiş olmalarına rağmen bugün aramızda değiller. Kendileri tüm öğrencilere ve ailelerine tebriklerimi iletmemi istedi. Bu yıl 3. sınıf olan ilk öğrencilerimiz saflığın ve güvenin simgesi olan beyaz önlüklerini giyecekler. 3 yıl önce başlarken elimizde sadece heyecanımız vardı. Şimdi ise herkesin övgüsünü kazanmış saygın bir kurum haline geldik. Kısa zamanda bu noktaya gelmemizi sağlayan Üniversite idarecilerimize, Konya bürokrasisine, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

BAŞARI DİLEDİLER

Diş Hekimleri Odası Başkanı Nejdet Güz ise yaptığı konuşmada önlük giydirme töreninde bulunmaktan mutlu olduklarını söylerken oda olarak diş hekimlerinin sivil temsilcileri olduklarını kaydetti. Güz; “Giyeceğiniz önlüğün beyaz olduğu gibi kalbinizin de pırıl pırıl olmasını ve bu berraklığın ömrünüz boyunca devam etmesini dilerim” ifadelerini kullandı. NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek de zorlu bir süreçten geçerek üniversitelerini kazanan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerini, tebrik ederek konuşmasına başladı. Fakültenin dünden bu güne büyük değişime uğradığını ve bu değişimin mimarlarının da Fakülte hocaları, idari personel, öğrenciler ve onların aileleri olduğunu kaydeden Yüksek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında da başarılar diledi ve öğrencilerin önlükleri gibi, hizmetlerinin de beyaz ve temiz olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından beyaz önlük giydirme törenine geçildi. İlk grup öğrencilere NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ve salonda hazır bulunan protokol beyaz önlüklerini giydirirken devamında gelen öğrencilere de önlüklerini Diş Hekimliği Fakültesinden Öğretim Üyeleri giydirdi. Tören tüm öğrencilerin önlüklerinin giydirilip, öğrenciler tarafından mini bir konser verilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.