Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Diriliş Gençliği Sevgililer Günü kutluyor!

Diriliş Gençliği Sevgililer Günü kutluyor!

Dünyanın hiç bir ülkesinde kendi tarihini öteleyen hatta yanlış tanıtan bir ülke yoktur bizden başka. 

Elin oğlu sığır çobanlarını kahraman gibi lanse eder, bizim şanlı tarihimizde nice Kumandanlarımız, Paşalarımız, Beylerimiz, Padişahlarımız var. Lakin bırakın kahramanlıklarını anlatmayı, aksine yerden yere vuruluyor bizde.

Mesela ''Muhteşem Kepazelik'' 4 yıl boyunca yayınlanması yetmemiş gibi dış ülkelere ihraç edildi. Ecdadımıza hakarete gereken tepki veril(e)medi nedense. Kanuni Sultan Süleyman'a yapılan hakaretlere hiç girmeyelim. (girersek çıkamayız!) Hürrem Sultan'a yapılanlar hazmedilir cinsten değildi. Şimdi de Kösem Sultan için aynı şeyleri yayınlıyorlar.

Hürrem Sultan, Kösem Sultan devşirme idi. Osmanlı Sarayı’nda yetişmiş, İslam’ı çok güzel öğrenmiş akıllı ve kabiliyetli bu hanımlar tecrübelerden geçirilerek Padişahların tercihine dahi bırakılmadan padişahlara eş edildiler.. Bırakın dışarıdan namahrem erkeğin görmesini, Harem Ağalarının* bile neredeyse göremediği hanımlar bunlar. İslam’a hizmeti kabullenemeyen batı zihniyeti Hanım Sultanlar’dan intikam alıyor adeta.

Bunu günümüzde dönem dizisi altında yapıyorlar. Harem Ağalarına bile görünmekten imtina eden Hanım Sultanları kendi torunlarına açık saçık tasvir ederek, şehvetle izlettirmeyi başarıyorlar. Entrikacı, düzenbaz, hain gösterilmeleri de cabası...

TRT 1'de yayınlanan Diriliş ''Ertuğrul'' dizisinden bahsetmiştik. 

Bu dizide subliminal mesajlar bir yana bolca da tarihi hata var. Dizi çekilirken hiç bir tarihçiye danışılmıyor anlaşılan. Oysa TRT’de yayınlanıyor bu dizi film.

Süleyman Şah hakkında kaynaklarda fazla bilgi yok. Kimi kaynaklarda Ertuğrul Gazi'nin babasının Süleyman Şah değil de Gündüz Alp olduğu söylenirken, bazı kaynaklarda babasının adı Selman olarak geçer.. Afşin Bey binli yıllarda yaşarken, dizi ile bin iki yüzlere taşınmış, Dede Korkut Hikayeleri’nde anlatılan Bamsi Beyrek asırları aşmış nasılsa diziye gelmiş vd. pek çok hatalar var. Kılık kıyafetler ayrı fecaat... 

Hülya Koçyiğit bir filminde yörük gelini rolünde idi. O kadar dönemi yansıtıyordu ki başındaki yazmasının oyasına kadar aynıydı. 

Oysa Ertuğrul dizisinde kadınların saç-baş açık... İki tane boncuk takarak dönemi yansıttıklarını düşünüyor olmalılar.

Bir röportajda Selcan karakteri Selçuklu’da hanımların Toy Meclislerine girmediğini fakat dizide kendilerinin günümüz kadınlarına örnek olsun diye katıldıklarını söylüyordu. Halbuki o dönemde Toy'a sadece Hakanın Hanımı katılırdı.

Yine Selcan karakteri bir sahnede  çadıra paldır küldür öyle bir giriş yapıyor  ki!..

Düşünüyorum da bundan 50-100 sene evvel ninelerimiz kayın babalarının yanında el pençe divan dururken, 7 asır öncesinin gelini paldır küldür çadıra girecek mümkünatı var mı?

Diğer karakter Goncagül ise tanıtım fragmanlarında ikide bir saray entrikalarını bilen biri diye tanıtılıyor. İşte zurnanın zırt dediği yer tamda burası.

Hürrem ve Kösem Sultanı entrikacı olarak gösterdikleri az gelmiş olmalı ki veya tepki olmayınca işi Selçuklu’ya kadar götürdüler. 

Bu ne demek? 

Osmanlı ve Selçuklu’nun karısı kızı, gelininin tek derdi Saraylarda entrika çıkarmakmış herhalde!

Bilinçaltına öyle şeyler yerleştiriliyor ki(!) her türlü entrikayı sizde çıkarlarınız için yapabilirsiniz, Osmanlı’da bu çok güzel yapılırdı mesajları veriliyor!

Bakın buradan uyarıyoruz bunun bir sonraki aşaması Peygamber Efendimizin Hanımlarına kadar gider. 

Ses etmedikçe bunlar ipin ucunu kaçırıyor.

Elbette sarayda her şey yolundaydı demiyoruz. Orada da bir rekabet ortamı vardı. Kıskançlık yok muydu? Efendimizin Hanımları arasında bile ufak tefek kıskançlıklar vardı.

Dönem dizilerinde ''Ağır Osmanlı Kadın'', Türk aile yapımızda annenin kutsallığı, kadının şefkat ve merhametini göstermek şöyle dursun, kadının cinselliği öne çıkartılıp sürekli dolap çeviren, entrikacı tipler olarak tanıtılmakta...

Diriliş’in ilk bölümlerinde çok fazla ''Tapınak Şövalyeleri'' reklamı yapılıyordu, şimdiki bölümlerde  Şamanizm kullanılıyor.

Şaman büyüleri sahneleri reyting uğruna mı bu kadar çok lanse ediliyor, yoksa başka nedeni de var mı? 

Şaman karakterine aşık olan başörtülü kadınlar var maalesef!

İşte bu noktada Ertuğrul karakteri için neden Engin Altan Düzyatan seçildi anlayabiliyoruz.

Ertuğrul denince genç kızların, kadınların aklına ilk ne geliyordur?..

Ertuğrul Gazi 600 Yıllık Şanlı Tarihimizin Mimarı. 

İlayı kelimetullah uğruna cihada çıktılar.

Onların tek derdi Din-i İslam’ı tüm dünyaya hakim kılma idi. 

Bugün torunları onları ecdat, (ata) figürü olarak mı ALGILIYOR, yoksa..?

Yaşı kırkın üstündekiler bilir ''Kuruluş Osmancık'' dizisinde Osman Gazi’yi Cihan Ünal oynamıştı. Cihan Ünal karakter oyuncusudur.

Gelelim Dizi filmde asıl verilmek istenen mesaja.

İbni Arabi hadisesi.

İbni Arabi'nin ebcet hesabına göre bazı öngörüleri var.

Osmanlı Devleti'nin nasıl kurulacağından, nasıl yıkılacağına kadar birçok öngörüde bulunmuş.

Yine İbni Arabi Beldeyi Muaviye (Konya)'dan 28 kere hac yapan dini Necm (yıldız) eden adam (Necmettin Erbakan)dan bahsediyor. Nasıl ortaya çıkacağına kadar bildirmiş.

İbni Arabi bu tespitleri yaparken dini necm eden adamın zalim Arap hükümdarları devrilirken öleceğini ve o beldelerin tarumar olacağından ve yine  Onun öğretilerini yayacak kişi onun teşkilatından çıkacak diyor.

Tarihçiler  İbni Arabi ile Ertuğrul Gazi'nin karşılaşma olasılığına sıcak bakmıyor. 

Öyle ise ısrarla İbni Arabi karakteri ile bu dizide kime ne mesaj verilmek isteniyor?

Dini yıldızlaştıran adamın teşkilatına en büyük ihaneti kim etmiştir? Onu da sizlerin takdirine bırakıyoruz. 

Bi de din(i)dar kesim Diriliş Ertuğrul izlemeyi ibadet etmiş gibi görüyor.

Gençlerin bir nevi gazı alınıyor,

Halbuki Yahudi propagandası ''Sevgililer Günü”nde sahiller, sinemalar, lokantalar vd. yerler  evli olmayan çiftlerle doldu taştı. 

Evli olsa ne olacak sanki... Onlarda kapitalizmin tuzağına çekiliyor işte.

Beyinler işgal altındayken yeni fetihler yapılamaz, bol bol Ertuğrul izlense de.

Selam ve dua ile..

*Harem Ağası: Köle tüccarları tarafından ele geçirilip küçükken hadım edilirler ve  Osmanlı Devletine satılırlardı. Osmanlı Sarayda çeşitli görevlerde bulunurlardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR