Direk uçuş rahatlattı

Direk uçuş rahatlattı

Danimarka ve Hollanda'dan Konya'ya yapılan direk uçuşlar gurbetçilere büyük kolaylık sağlıyor. Haziran ayında başlayan direk uçuşlar sürüyor. Her gün yüzlerce gurbetçi Konya Havaalanına iniyor

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte yurda dönüş yapmaya başlayan gurbetçiler, Konya Havaalanı'nda yoğunluk oluşturuyor. Özellikle Kopenhag (Danimarka) ve Rotterdam (Hollanda)'da yaşayan gurbetçiler yaz tatilini geçirmek için Konya'ya gelmeye devam ediyor. Hava yolu şirketleri de gurbetçilerin Konya'ya aktarma yapmadan gelmelerini sağlamak amacıyla direkt uçak seferlerini başlatmıştı. Gelen yoğun talep üzerine uçak firmaları sefer sayılarını artırdı. Gurbetçiler 3 saat gibi kısa bir sürede Kopenhag'dan Konya'ya gelebiliyor. Direk uçuşların büyük kolaylık sağladığını belirten Türk Hava Yolları (THY) Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı, geçmiş yıllarda Ramazan ayının sakin geçtiğini söyledi. Son 2 senedir yurt dışına yapılan seferlerin dolu gidip geldiğini ifade eden Postallı, “Daha önceki senelerde Ramazan sakin geçerdi. Yolcu sayısındaki artış Konya için önemli bir gelişme. Önceki senelerde yolcu olmadığı için sefer bile iptal ettiğimiz olmuştu. Ramazan'da Konya'da hayat resmen dururdu” dedi. Konya'da turizmin ve ticaretin geliştiğini vurgu yapan Postallı, bunun son 2 yıldır yurt dışına yapılan seferlerin dolu geçmesinde etkili olduğunu söyledi. Artık Konya'nın turizm ve ticaret alanında ivme kazandığının altını çizen Postallı, “Aynı şekilde Konya uçak ile seyahate alıştı. Uçak ile konforlu ve kısa süreli ulaşım sağlanıyor. Fiyatları da oldukça uygun. Bundan dolayı uçak tercih ediliyor. Konya'nın THY olan sempatisini memnuniyetle karşılıyorum. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

KİM NEREDE YAŞIYOR?

Kopenhag-Konya arası da haftada 4 sefer olmak üzere direkt uçuşların başladığını kaydeden Postallı, “Hollanda'nın Rotterdam şehrine de haftada 1 sefer olmak üzere seferlerimiz başladı. Bu ikisi 3 ay süreyle yapılacak. Rotterdam ve Amsterdam ise Karamanlı vatandaşlarımız ağırlıklı. Cihanbeylili vatandaşımızın büyük çoğunluğu Kopenhag'da yaşıyor. Kululu vatandaşlarımız ağırlıklı olarak Stokolm'da yaşıyor. Amsterdam'da da Karaman bölgesinde yaşayan vatandaşımız yoğunluk gösteriyor. Aksaray bölgesi ise ağırlık olarak İngiltere'de yaşıyor. Biz de bu yoğunluğa göre pazar araştırması yapıyoruz. Aktarmalı olmayınca da büyük ilgi görüyor. Her zaman direkt seferler tercih ediyor. Talebe göre de seferleri düzenliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

ARTIK ŞEHRİ TURLAYIP GİTMİYORLAR

Konya-İstanbul arası da 4 sefer Atatürk Havalimanı'na yaptıklarını kaydeden Postallı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan sefer sayısını da 3'e çıkardıklarını söyledi. Yeni eklenen seferlerle birlikte İstanbul-Konya arası toplam 7 uçuşun gerçekleştiğini söyleyen Potsallı, “Ben geldiğimde Konya'ya İstanbul-Konya arasında sadece 1 sefer vardı. Biz kendimize en az 8 sefer yapılması yönünde bir hedef koymuştuk. Konya'nın turizmine katkı sağlamak adına çaba sarf ediyoruz. 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Kelebekler Vadisi ve Bilim Merkezi gibi büyük projeler Konya'ya gelen turistleri oyalıyor. Turist gün içerisinde programını doldurabiliyor. Bu şekilde esnaf da kazanıyor, oteller de kazanıyor, tüm şehir de kazanıyor. Sadece Mevlana ile turistleri Konya'da tutamıyorduk. 2 saat sonra turistler Konya'dan ayrılıyordu. Konya'ya kazandırılan yeni büyük projeler ile turistler artık Konya'dan birkaç saat sonra ayrılamıyor” şeklinde konuştu.

110 ÜLKEYE UÇUYORUZ

Son olarak THY hakkında da bilgi veren Postallı şunları söyledi: “285 uçak sayısına ulaştık ve 270 noktaya uçuyoruz. 110 ülkeye uçarak da dünyada ilk sıradayız. Üst üste 4 defa Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi seçildik. İstanbul'daki CIP salonumuz da dünyada 1 numara. Yolcuların bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Allah nazardan esirgesin diyoruz. Şu anda çok güzel bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. THY her geçen yıl gücüne güç katmaya devam ediyor.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.