Din derslerini seçin

Din derslerini seçin

Mehmet Erdoğdu, 19 Şubat tarihinde sona erecek olan seçmeli ders belirleme süresi öncesi öğrenci velilerine seslenerek, Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için velilere çağrıda bulundu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğdu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “TİMAV olarak temel hedeflerimizden biri; manevi olarak donanımlı ahlaki seciyeleri yüksek, dini ve fenni ilimlerde iyi yetişmiş, ümmetin geleceğine sahip çıkmayı kendine dert edinmiş dindar nesiller yetiştirmektir. Bu sebeple Kur’an’la irtibatı olan, onu okuyan ve peygamberini tanıyan bir nesil inşa etme gayretindeyiz. Toplumun yozlaştığı, küreselleşen dünyada değerlerin unutulduğu, küçüklere sevginin, büyüklere saygının her geçen gün azaldığı, gençlerin maalesef uyuşturucu, sigara, içki, kumar, vb gibi kötü alışkanlıklara daha kolay sürüklendiği çağımızda onları korumak, ebeveyn olarak bizlerin vazifesidir. Gençleri kötü ahlaktan ve kötü alışkanlıklardan koruyup, dinine, devletine, vatanına, milletine, değerlerine, örf ve adetlerine bağlı nesiller olarak yetişmeleri için devletimizin sunduğu imkânları değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Din eğitiminin; bireylerin ruhen daha sağlıklı, ahlaklı, sosyal ilişkileri daha güçlü, tutarlı ve öz güveni yüksek kişiler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığı malumdur. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığımız asıl kaynaklarına dayalı, hurafelerden uzak, sevgi ve ahlak temelli bir din eğitimi ve öğretiminin zeminini hazırlamak ve bu doğrultuda gençlerin milli, manevi ve ahlaki değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyor.”

VELİLER ÖĞRENCİYİ YÖNLENDİRSİN

“Milli Eğitim Bakanlığımız, İmam Hatip okulları dışında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça derslerinin de seçmeli ders olarak okutulmasını kararlaştırmıştır” diyen Erdoğdu, “Velilerimiz 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesinde lise 9-10-11-12 sınıf, ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 5-6-7-8 sınıf öğrencileri için 19 Şubat’a kadar söz konusu dersleri seçecekler. Bu bağlamda geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimize ve velilerine sesleniyoruz. Tüm ortaokul ve liselerimizde, öğrenci velilerimizin 19 Şubat 2016 tarihine kadar Kur’an’la irtibatı olan, onu okuyan ve peygamberini tanıyan bir neslin inşası için seçmeli derslerin seçim tercihlerini bir dilekçeyle yaparak okul idarelerine teslim etmeleri gerekmektedir. Velilerimize, gençlerimizin geleceklerini inşa edecek, onların fikren ve ruhen sağlıklı bireyler olarak şekillenmelerini sağlayacak, onları gelecekte birçok yanlışlıktan ve gayr-i ahlaki tehlikelerden koruyacak Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammedin Hayatı derslerini, seçmeli ders olarak tercih etmelerini önemle ve ısrarla tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.