Diltaş'tan yüzde 100 başarı

Diltaş'tan yüzde 100 başarı

Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, “ YKS 2019'da Diltaş'ta sınava giren öğrenci sayımız; 197 Kazanan öğrenci sayımız; 197 Kazanma oranımız; yüzde 100” dedi

Diltaş Eğitim Kurumları, LGS ve YKS’de okul başarısını anlatmak ve dereceye giren öğrencilerini ödüllendirmek için bir basın toplantısı düzenledi. Okul konferans salonunda düzenlenen basın toplantısına çok sayıda davetli katıldı. Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman LGS 2019’da 500 tam puan alarak başarı gösteren Diltaş Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Serra Aygın ve YKS’de Sayısal Türkiye 9.’su olan Bilgenur İzgi’ye tebrik plaketi takdim etti. Ayrıca mezun olan öğrencilere ve diğer başarı gösteren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

DİLTAŞ’I DÜNYA TANIYACAK

2-2ali-ataman.jpg

Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, programda yaptığı konuşmada, “

Kuruluşumuzdan bu güne kadar hiçbir zaman hileye, fırıkdaklığa teşebbüs etmedik. Bildiğimiz doğrular üzerinde hareket ettik. Ben Diltaş’o Konya’ya değil, Türkiye’ye tanıtmak için kurdum. Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtmak için kurdum. Diltaş, güçlü bir Türkiye’nin inşa ve ihyası için kuruldu. Bu gençler bu Türkiye’yi ülkemizi muasır ülkeler seviyesine çıkarmak için yetiştiriliyor. İçimdeki fırtına Diltaş’tan nice Ahmet Yesevi’ler, Hacı Bektaş-ı Veli’ler, Mevlana’lar, Pir Sultan Abdal’lar, Celalettin Karatay’lar, ibni Haldun, İbni Sina’lar, Kılıçarslan, Alparslan’lar, Atatürkler çıkacak diyor. Bizler Diltaş camiası olarak bu gençlerimizden gurur duyuyoruz. Yolları açık olsun. Ne zaman başları daralsa, onların emrindeyim” ifadelerine yer verdi.

KAZANMA ORANIMIZ YÜZDE 100

Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci de yaptığı konuşmada gerek YKS gerekse LGS'de bu yıl mükemmel dereceler, bireysel ve kitlesel başarılar elde ettiklerini belirterek, “Eğitim çınarı Diltaş sayenizde 40. yılına bu büyük başarılarla merhaba dedi. İlk olarak LGS 2019'da Diltaş. Sınava giren öğrenci sayımız; 217 Biliyorsunuz LGS'de Türkiye dereceleri sıralama olarak değil yüzdelik olarak veriliyor. Buna göre; Türkiye'de 0,01'lik dilimde 1, 0,20'lik dilimde 13, 0,58'lik dilimde 24, 0,99'luk dilimde 38 öğrencimiz yer almıştır. 217 öğrencimizin puan ortalaması 500 üzerinden 431,46'dır. yüzde 90 ve üzerinde net yapan öğrenci sayımız, bakın doğru değil net yapan öğrenci sayımız 92'dir! Tüm öğrencilerimizin net ortalaması ise yüzde 81,52'dir. Geçtiğimiz gece açıklanan sonuçlara göre YKS 2019'da Diltaş'a bakalım. Sınava giren öğrenci sayımız; 197 Kazanan öğrenci sayımız; 197 Kazanma oranımız; yüzde 100. Türkiye sıralamasında ilk 10'da 1, İlk 100'de 2, İlk 500'de 7, ilk 1000'de 13, ilk 10000'de 55 öğrencimiz. Toplam eşit ağırlık öğrenci sayımız 44, Hukuk ve eş değer puanlı fakülteleri kazanacak puan alan öğrenci sayımız 24 Kısaca 2 öğrencimizden ti de hukuk fakültesi adayı. Toplam sayısal öğrenci sayımız 153, Tıp ve eş değer puanlı fakülteleri kazanacak puan elde eden öğrenci sayımız 84. Kısaca 2 öğrencimizden 1 'i tıp fakültesi adayı. 7 sayısal şubemiz vardı, şayet kardeşlerim isterse bu yıl mezun olan 4 şubemizi direkt tıpa gönderebiliyoruz. Sizler bizden üniversite bekliyorsunuz, Konya bizden üniversite bekliyor. Biliyoruz. Biz de anayasanın ilgili maddesinin değişmesini bekliyoruz. Yani özel teşebbüse üniversite kurma imkanı verilmesini istiyoruz. Bu süreç bir yandan işlerken şayet 6 yıl içinde, Ali Bey'in önderliğinde Diltaş mega bir sağlık kompleksi açarsa, doktor kadrosu sadece bu sonuçlara göre bile şimdiden hazır” şeklinde konuştu.

KENDİNİZ YÖN VERECEKSİNİZ

2-3ismail-safa-ketenci.jpg

Genel Müdür Ketenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yılın bir özelliği var. Tüm Türkiye'deki evlatlarımız için bir özelliği var. Çok önemli bir özelliği var. Ve Diltaş için de çok kıymetli ve önemli iki dönem karşımda! Çok kritik iki dönemin öğrencileri karşımda! Peki nedir bu kadar önemli olan? Sevgili 8. Sınıf öğrencilerimiz; 4 yıl sonra, tam da Cumhuriyet'imizin 100. Yılında üniversite yaşamlarınıza başlamış olacaksınız. Artık söz sizde. Lise öğrencileri olarak, çoğunluğu Diltaş Anadolu Liselerimizde üniversite hedeflerine ulaşacak gençler olarak, konuşacaksınız, tartışacaksınız ve isteyeceksiniz. Hedefe emin adımlarla bizlerle birlikte yürüyeceksiniz. Sevgili 12. Sınıf öğrencilerimiz; 4 yıl sonra, tam da Cumhuriyetimizin 100. Yılında hayata atılmış olacaksınız. Artık direksiyon sizde. Komuta sizde. Hayatınıza bu sefer kendiniz yön vereceksiniz. Vazifeniz belli: Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceksiniz. Bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 92 yıl önce söyleyerek ülkemizin bekasını sizlere emanet etmiştir! Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesine taşıma görevini bizzat sizlere vermiştir. inanınız ki bu kapasite de bu birikim de sizlerde var. Ve emin olunuz ki nesilden nesile 40 yıldır süregelen Diltaş kültürü, nerede olursanız olun, bu yoldaki en büyük ışığınız olacaktır.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.