Dikkat! Kar geliyor

Dikkat! Kar geliyor

Yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Doğu Akdeniz'de kuvvetli rüzgar ve denizde fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölge genelinde halen ekisini sürdüren rüzgarın, kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Fırtınanın salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve denizdeki fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşların önlem alması istendi.

KAR GELİYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 13
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 18
İzmir: Az bulutlu 21
Adana: Parçalı bulutlu 27
Antalya: Az bulutlu 25
Konya: Az bulutlu 15
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Erzurum: Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 8
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı 20

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.