Dicle Koleji Üniversite Yerleştirmede Büyük Başarı Sağladı

Dicle Koleji Üniversite Yerleştirmede Büyük Başarı Sağladı

Diyarbakır Özel Dicle Koleji, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre büyük başarı elde etti. Bu yıl mezun olan öğrencilerden 10’u tıp, 10’u hukuk, 3’ü diş hekimliği, 8’i mühendislik, 9’u iktisat, kamu ve işletme ile...

Diyarbakır Özel Dicle Koleji, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre büyük başarı elde etti. Bu yıl mezun olan öğrencilerden 10’u tıp, 10’u hukuk, 3’ü diş hekimliği, 8’i mühendislik, 9’u iktisat, kamu ve işletme ile 3’ü öğretmenlik bölümüne yerleşti.

Yıllardır Diyarbakır birincilerin çıktığı eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan Özel Dicle Koleji, ÖSYM tarafından açıklanan LYS sonuçlarına göre büyük aşarı elde etti. Okuldan bu yıl mezun olan öğrencilerin büyük kısmı üniversitenin hukuk ve tıp gibi gözde bölümlerine yerleşmeyi başardı. Sonuçlara göre mezunlardan 10’u tıp, 10’u hukuk, 3’ü diş hekimliği, 8’i mühendislik, 9’u iktisat, kamu ve işletme ile 3’ü öğretmenlik bölümüne yerleşti.

DİĞER OKULLARDA YERLEŞTİRME ORANLARI YÜZDE 3’Ü GEÇMİYOR

Okul müdürü Tuncay Şen, diğer liselerin öğrencileri üniversiteye gönderme oranının yüzde 2-3 olduğunu ancak okullarında bu oranın yüzde 85 olduğunu kaydetti. Şen, okulun üniversite kazandırma ve yerleştirme başarısıyla, Diyarbakır’ın ve ülkemizin seçkin kurumları arasında yerini aldığını söyledi. Özel Dicle Koleji’nin yalnızca üniversite yerleştirme başarısıyla değil; liseler arası basketbol turnuvalarında, her yıl, Diyarbakır’ı ve Güneydoğu’yu temsilen Türkiye yarı finaline kadar yükseldiğini belirten Şen, “ Ayrıca kompozisyon, şiir ve resim dallarında il ve Türkiye dereceleri elde etmesi; TÜBİTAK proje ve olimpiyat yarışmalarında kazandığı madalyaları; öğrenci ve velilerine dönük, konferans ve seminerleri ile çok yönlü eğitim ve öğretim faaliyetleriyle de öne çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı. Okullarının başarılı olmasının altında hedefi olan öğrenci, bilinçli aile, fedakar ve yüksek donanıma sahip öğretmen kadrosunun büyük rol oynadığını diye getiren Şen şunları söyledi: “ Öğrencisinden elde ettiği geliri, yine öğrencisinin iyi yetişmesi adına, eğitim- öğretim ortamlarının donanımına harcamaktadır. Eğitim-öğretimin bir fedakarlık ve ekip işi olduğuna inanan kadrosuyla kendine has bir kokusu, havası vardır Özel Dicle Koleji’nin. Onun havasında kimse kendisini yabancı hissetmez. İbadet neşvesiyle, insan aşkıyla dört elle sarılır işine herkes.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.