Devraldı  'Hükümdar' oldu

Devraldı 'Hükümdar' oldu

Galatasaray maçının ardından kaleyi Kaya Tarakçı'dan devralan Serkan Kırıntılı, Torku Konyaspor'un evinde oynadığı son 14 maçta başarılı kurtarışlara imza atarak mağlubiyet yüzü göstermedi

Spor Toto Süper Lig'in 3.haftasında evinde, Galatasaray'ı ağırlayan Torku Konyaspor, 29 Ağustos 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda rakibine 4-1 yenilerek ağır bir mağlubiyet aldı. Bu maçın ardından Kaya Tarakçı'dan kaleyi devralan Serkan Kırıntılı, Osmanlıspor maçıyla birlikte başlattığı serüvende ligde ki tüm maçlarda forma giymeyi başardı. Öte yandan Serkan Kırıntılı'nın kaleyi koruduğu maçlarda Konyaspor, Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda mağlubiyet yüzü görmedi.

KIRINTILI DEVLEŞTİ

Yaz transfer döneminde Çaykur Rizespor'dan transfer edilen Serkan Kırıntılı, bu sezon yeşil-beyazlı forma altında başarılı ve kritik kurtarışlara imza attı. 29 Ağustos 2015 tarihinde oynanılan Galatasaray maçında alınan 4-1'lik ağır mağlubiyet sonucunda kaleyi Kaya Tarakçı'dan devralan başarılı file bekçisi Spor Toto Süper Lig'de 31 maçta forma giydi. Serkan Kırıntılı, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan maçlarda eldivenleri Kaya Tarakçı'ya teslim etti. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 31 maçta forma giyen Serkan Kırıntılı 27 gol yerken 13 maçta ise kalesini gole kapattı.

İLK DEVRE YENİLGİSİ İSTANBUL'A KARŞI

Osmanlıspor maçıyla birlikte Spor Toto Süper Lig'de tüm maçlarda forma giyen Serkan Kırıntılı, ligin ilk devresinde oynanılan maçlarda sadece deplasmanda İstanbul takımlarına karşı kalesini gole kapatamayarak mağlubiyet yüzü gördü. Sırasıyla Medipol Başakşehir'e karşı 4-0, Fenerbahçe'ye karşı 1-0 Kasımpaşa'ya karşı 2-1 ve Beşiktaş'a karşı 4-0 mağlubiyet alan Torku Konyaspor'un kalesini koruyan Serkan Kırıntılı, Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde mağlubiyet aldığı İstanbul takımlarına karşı 4 maçta 11 gole kalesinde engel olamadı.

13 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATTI

Bu  sezon 31 maça çıkan Serkan Kırıntılı kalesinde 27 gole engel olamadı. Serkan Kırıntılı, maç başına 1.1 gol yeme ortalaması ile oynadı. Ligin ilk yarısında 19 gol yiyen Serkan Kırıntılı, ligin ikinci devresinde ise sadece 8 gol yedi. Serkan Kırıntılı, bu sezon forma giydiği 31 maçın 13'ünde   ise kalesini gole kapadı. Başarılı file bekçisi Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda oynanılan; Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği, Bursaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa maçlarında kalesini gole kapatırken dış sahada oynanılan; Sivasspor, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor ve Gençlerbirliği maçlarında da kalesini gole kapamayı başardı.

MERSİN İLE GENÇLER'E KALEDE GEÇİŞ YOK

Bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde iyi bir grafik çizen Torku Konyaspor'da Serkan Kırıntılı'nın kaleyi koruduğu maçlarda, 2 takıma kalede ambargo konuldu. Mersin İdman Yurdu ve Gençlerbirliği ile oynanılan 2 maçta da Serkan Kırıntılı geçiş vermeyerek 4 maçta kalesini gole kapadı. Torku Konyaspor bu maçlarda 10 puan toplamayı başardı. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda oynanılan Mersin İdman Yurdu maçında 2-0 galibiyet alan Torku Konyaspor yine ligin ilk devresinde oynanılan Gençlerbirliği maçında rakibi ile yenişemeyerek sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Torku Konyaspor ligin ikinci devresinde oynanılan maçta deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 2-0, Gençlerbirliği'ni ise deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.