Devleti yönetenlere bu tablo yakışmıyor

Devleti yönetenlere bu tablo yakışmıyor

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Türkiye’de hayır oyu verecek vatandaşları kahpe terör örgütleriyle birlikte gösterme çabaları var. Bu iktidar adına utanç verici bir tablodur, devleti yöneten yetkililerin ağzına yakışmıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuklu İlçesi Hayır kahvaltısı düzenledi. Rixos Otel Balo Salonu’ndaki kahvaltıya CHP Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Aykut Erdoğdu, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Tuzluklu Belediye Başkanı Nurettin Akboğa, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı.

GÜNEŞLİ GÜNLER İÇİN “HAYIR” DİYECEĞİZ

Programda ilk konuşmayı CHP  Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş yaptı. Birlik ve beraberlik adına referandumu etkileyecek bu programa katılmanın önemli olduğunu belirten Bektaş, “Toplantımızda daha önceden milletvekili, il başkanı adayı olmuş çeşitli görevler almış kanaat önderlerimizle partililerimizi bir araya getirdik. Bu birliktelikle bir sinerji oluşturacağımızı düşünüyorum ve referandum sürecinde Selçuklu’ya bu kahvaltının maddi manevi katkı sağlayacağını düşünüyorum. İl ve ilçe teşkilatlarımızda çalışmalarımız sürüyor, bu noktada ilçe ayırmaksızın bütün partililerimizi sandık  kurullarında görev almaya davet ediyorum. Çünkü ıslak imzalı yaptığımız tutanakların önemi büyük. Geçtiğimiz seçimlerde de yüzlerce oyu ıslak imzalı tutanaklarla değiştirdik. Bu noktada Meram ve Selçuklu’nun çok ihtiyacı olmayabilir ama elbirliğiyle Karatay’daki sandıkları doldurmaya Karatay’a destek olmaya tüm partililerimizin destek olmasını istiyoruz” diye konuştu. Programda konuşan CHP İl başkanı Mehmet Ali Ünal, “Bundan sonraki günlerde Konya’da daha güneşli günler görmek için hayır diyeceğiz. Geçirdiğimiz bu kötü günlerde bizi bekleyen referandumun arifesinde bu tür etkinliklerle bir araya gelen kendi aklıyla hareket eden Cumhuriyet Halk Partililer oldukça bu hiç kimse korkmasın. Allah’ın partisinden geliyoruz bize evet verin diyenlere biz ne Allah’ı ne Peygamberi kullanmalarına müsaade etmeyeceğiz, karşı çıkacağız” dedi.

“HAYIR” DİYENLERİ TERÖRİSRT İLAN EDİYORLAR

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ak Partili Milletvekillerinin şimdiye kadarki referandum konuşmalarında yeni anayasanın içeriği ile ilgili bir şey söylemediklerini dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Türkiye’de hayır oyu verecek vatandaşları kahpe terör örgütleriyle birlikte gösterme çabaları var. Bu iktidar adına utanç verici bir tablodur, devleti yöneten yetkililerin ağzına yakışmamaktadır. Biz bu tür provoke edici konuşmalara boyun eğmeyeceğiz, yeni anayasanın çocuklarımıza ve torunlarımıza neler getireceğini anlatıp kararımızın arkasında duracağız” şeklinde konuştu. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt yaptığı konuşmada, “Bu güne kadar gelen çoğu iktidar dini kullandılar ve bu şekilde iktidara geldiler. Fakat hiç birisi devletin rejimini değiştirmeye yönelik bir hareket gerçekleştirmediler. Ama bugün bakıyoruz ki yaklaşan referandumda 1923 Cumhuriyeti’ni, Laik Cumhuriyet’i değiştirmeye çalışıyorlar. Bu referandumla birlikte yüz yıllık prangalar kırılmak isteniyor. Bunlara karşı bir olup hayır demeliyiz” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.