Devleti parti yönetiyor

Devleti parti yönetiyor

Türkiye'de parti devletinin kurulmaya başlandığını ifade eden Saadet Partisi Konya Milletveki Adayı Mehmet Emin Bozkulak, “Türkiye'de devleti artık partililer yönetmeye başladı. Saadet bu düzene dur diyecek” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Mehmet Emin Bozkulak, partisinin il binasında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli olduğuna değinerek başlayan Bozkulak, “7 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacaktır. 13 yıldır iktidar olan AKP bir devlet partisi haline gelmiştir. Şu an Milli İstihbarat Teşkilatı başta olmak üzere tarafsız olması gereken devlet organları ilk defa bir partili tarafından yönetilmektedir. Aynı şekilde AKP hükümeti kendisinin kontrolünde olan bir yargı oluşturmuş hepimizin bildiği gibi HSYK seçimlerinde yargıda birlik platformu oluşturaraktan HSYK seçimlerine müdahale etmiştir. Ayrıca devletin bütün organlarında Polis teşkilatında bürokraside tam bir parti devleti haline gelmiştir en yukarıda da Recep Tayyip Erdoğan meydanlara inerek iktidar partisine destek istemektedir” diye konuştu.

PARTİ DEVLETİ KURULMAK İSTENİYOR

Hükümetin bir parti devleti kurmak istediğini belirten Bozkulak, “Şunu net olarak görmemiz lazım ki bugün Türkiye’de bir parti devleti kurulmak isteniyor. Parti devletinin ne demek olduğunu biliyorsunuz. İşte böyle bir iktidar artık iktidardan uzaklaşmalı ve emanet ehil ellere teslim edilmelidir. Eğer bu iktidarı bu millet bu seçimlerde bir kenara koymazsa Ülkemiz daha ciddi manada felaketlere hazırlıklı olsun. Çünkü seçimler biliyorsunuz bir milletin kaderi ile çok yakından ilgilidir. Sözlerimin başında da söylediğim gibi şu an ülkemizde Demokrasi, Hukuk, Yargı, Ahlak askıya alınmıştır. İnşaallah seçimlerde birlikte yeni kurulacak hükümetle Türkiye tekrar Demokrasi ve Hukuk normlarına kavuşarak normalleşme sürecine tekrar girecektir” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE MAHKUM YAŞANIYOR

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı asgari ücret ile geçinmekte güçlük çektiğini kaydeden Bozkulak, “Ülkemizde tüm bu gelişmeler yaşanırken vatandaşlarımız yanlış yönetim neticesinde yoksulluğa mahkum edilmiştir. Halen milyonlarca vatandaşımız asgari ücrete mahkum edilmekte ve açlık sınırının altında yaşamaktadır.  Ülkemiz üreten bir toplumdan tüketen bir toplum haline getirilmiştir. 'IMF'ye borç veriyoruz' diye reklam yapanlar bu vatandaşa devletin borcunun 600 milyar lirayı geçtiğini neden söylemiyor? Vatandaşın beli bu borçların faiziyle bükülüyor. Ekonomik sıkıntıların yanında tarım bitme noktasına getirilmiş. Pek çok ürün ithal edilmek zorunda bırakılmıştır. Dış politikada 'sıfır sorun' söylemi, yerini 'sıfır dost'a bırakmıştır. Müslüman ülkeler emperyalizmin oyunları ile baş başa bırakılmış, Avrupa Birliği sevdası ile 'İslam Birliği' ideali bir köşeye atılmıştır. Bugüne kadar bu kadar Ülkeyi kötü yöneten yanlış yöneten ve Türkiye’yi kendileri yoldan çıktığı gibi Türkiye’yi de yoldan çıkarmaya çalışan bir hükümete dur demenin, yetti gari demenin vakti gelip geçmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.