Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Devlet Yolları Tamamlan(ıyor)mış

Devlet Yolları Tamamlan(ıyor)mış

Yazılarımı izleyen okuyucular hatırlarlar.
AK Parti İl başkanlığınca düzenlenen bir toplantıda Konya Milletvekilleri, çalışmalar hakkında bilgi verirken…
Konya Devlet yollarındaki Bölünmüş yol ve standart yeni yapılışlardan dem vurmayınca…
Her yolun adı ve km. ile durumlarını. Program bitimi varken geç kalınmakta olduğunu vurgulayarak. “Bunlar ne zaman tamamlanabilecek bu gidişle” diye sormuştum.
Soruma verilen cevapları “AKP toplantısı ve Konya meseleleri” başlıklı yazımla sunmuştum.
https://www.merhabahaber.com/yazar/Ahmet_Guldag/2114/AKP_Toplantisi_ve_Konya_Meseleleri.html
Cevap olarak yollarla ilgili olduğu anlaşılıp söz alan Sayın Milletvekilimiz, neticeli ve doyurucu bir cevap yerine. 
Bendenizin belirttiği durum olarak yapılmış ve kalan yerleri açıklayarak 2010 ve 2011’de bitebileceğini söylemekle yetinmişti.
Daha sonra Milletvekillerinden Sayın Ayşe Türkmenoğlu’nun Basın toplantısında da yolların durumu ile ilgili bilgi isteğime. “Konuyu tam bilmiyorum size daha sonra bilgi vereyim.” demişlerse de halen diğer vekillerin telefon no.mu alıp iki devredir bekletmeye devamları gibi Sayın Türkmenoğlu’nun bilgilendirmesi de beklemede kalmış oldu.
Bu hususta ki yazımı hatırlayamayanlar  https://www.merhabahaber.com/koseyazisi.php?id=2391 linkinden bilgi edinmiş olurlar.
***
Konya’nın Devlet yolları yapımına tabiri caiz ise başını koymuş bir bürokrat Müdür vardı.
Yıllar süren Konya – Antalya yolu ile ilgili Konya Bölgesince yapılacak Konya – Akseki – Beyşehir kavşağına kadarki kesim 33. yılını doldururken işe başlaması ile.
Üç yılda halledilemeyen yarmayı üç ayda tamamlattırmıştı ama kimler önem verip de yerinden etmesi sonucunda üç yüz metrelik yere iki yıl yakını zaman içinde,  el bile değinilmemiş oldu.
Hukuk hakkı sonucu tekrar yerine gelen Sayın müdür “Bana bunu yaptılar” demeyip işi tembelliğe vurma yerine daha hızlanarak, yolun kalan kısmına ilaveten birde on km. kadar bölünmüş yol haline getirip…
Yolu 37. Yılında tamamlanmasını sağlamıştı.
Bununla da kalmamış yine tökezleme noktasındaki Konya -  Ankara, Konya - Karapınar yollarını tamamen bitirtirken meşhur yanma kazasına sebebiyet veren Konya – Ereğli –Çakmak yolunun alt yapısını bitirip programa göre de 2011 de tamamlanmasına çaba sarf etmişti.
***
Nitekim Sayın Milletvekili de bunu onaylamıştı. İşte burada dikkat edilecek bir oluşumu sizlere aktarmak isterim.
Yukarıda konu ettiğim yazılarımın evveli bu çalışkanlığını ispat etmiş bürokratı bir kez daha yerinden oynatıp gönderivermişlerdi.
Onun ayrılması ile işlemler yine tosbağa yürüyüşüne girince sormuştum nedenini Sayın Milletvekillerine ama dediğim gibi netice mafişti.
***
Antalya’  da bulunduğum yaz devresinde ilgilenememiştim. Eylül oy verme dönüşümde hayret ettiğim haberlerle karşılaştım.
2011 de bitmesi programlanmış ve Milletvekilimizce de vurgulanmış Konya – Ereğli - Çakmak yolu ile ilgili Basında yer alan haberde. Bırakın alt yapısını üst yani asfalt yapısı bile 2010 yılının yarısında tamamlanarak 180 km. olan Konya – Ereğli – Çakmak – Ulukışla kavşağı bölünmüş olarak trafiğe açılmış oluyordu.
 Habere bir Konyalı olarak sevinmemelik edemezdim.
Bu başarıyı sağlayan yeni gelen müdürü hem tebrik etmek hem de sağlıklı olarak diğer yolların durumunu öğrenmek için TCK Konya 3. Bölge Müdürünü ziyaret etmek için düştüm yola.
***
Aaa. O da ne? Kayseri’ye tayin edildiğini bildiğim daha evvelki Müdür güler yüzü ile karşılıyordu bendenizi.
“Ne zaman döndünüz” diyerek hayret içinde ki soruma. Ayrılışımdan iki ay sonra geldim bir sezondur buraydım deyiceee.
Yol çalışmalarının hızlanmasında ki sebebin. Bendenizin anladığı gibi, sizlerin de tahmin edeceğinizi sanırım.
Tekrar hukuk hakkı ile dönen Bürokrat yine küskünlük yerine canla başla çalışma yapmaya devam etmiş ki bakın hangi yollar ne duruma gelip, ya tamamlanmış ya da az bir yeri kalarak sezon sonu tamamen trafiğe bölünmüş yol olarak devam edecek.
Gelin öğrenelim neler var.
Değindiğim gibi Konya- Ulukışla ayr. yolu ve 150 km. Konya – Aksaray yolu tamamlanmış.
Konya Afyon yolunda, Akşehir girişi 170 – 180’ler, Konya – Karaman yolunda 30- 40 km.ler arası çalışmalar bu Ekim sonu bitirilip tamamen Bölünmüş yol halinde trafiğe sunulacak.
Konya - Beyşehir Yolunun Bölünmüş yol olması da ele alınmış. Konya – Belenbaşı arası tamamlanmış kalan kısımların on km.si daha ihale ilanı 2010 yılında yapılacak. Kalan kısımlar 2011 de ihale edilip 2012 de tamamlanabilecek.
Konya – Seydişehir yolu için Konya İl Öze İdaresince ele alınıp TCK kontrolünde iki baştan 25’şer km de çalışmalar olmuştu.
 Bu kısımda tamamen TCK ya geçmiş olarak çalışmalar devam etmekte ve yolun ihaleleri bu günlerde yapılıp 2012 de tamamlanması düşünülmekte.
Bu arada Konya için yeni bir yararlı ve önemli Devlet yolu için iyi oluşumunu köşemin sona ermesiyle ileri yazımda sizlere izletmek isterim.
*** 
Son bir sözüm var. Yıllardır her siyasi partinin ilgilileri. Zaman zaman Çalışkanlığına bakmadan sempatiliklerini onların yerine getirtme oluşumunu bizzat müşahede ettim. Ve bunun bırakılmasını defalarca salık verdim ama…
Ne çare ki yukarda ki anlatım yanında yine dört sefer yerinden oynatılmakla hukuken dönüp Konya’da PTT işletmesini özel sektör gibi donatıp hizmet veren, başarılar sağlayan bürokrat Başmüdür de yine ayrılmakta.
İnşallah Konyalılara yine “Allah kavuştursun” derim ama.
Kim aldırıyor kim ilgileniyor ki?
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR