Devlet kumarı yaygınlaştırıyor

Devlet kumarı yaygınlaştırıyor

Kumar her güne yayıldı, şimdi de bayiler önünde oluşan kuyrukları eritmek(!) için sayısal makinelerinden de bilet satışına geçiliyor.

Devlet eliyle oynatılan kumar, yıllar içinde bitirileceği yerde daha da çeşitlendirildi, yeni yeni oyunlarla(!) haftanın her gününe yayıldı. Şimdi de ikramiye tutarı 70 milyona varan Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde bayiler önünde oluşan kuyrukları eritmek(!) için sayısal makinelerinden de bilet satışına geçiliyor. Memleketin dört bir yanından yansıyan “ucuz et”, “ucuz ekmek” ve “iş başvurusu kuyrukları” giderek uzarken, kumar kuyruğu bitecek!

AA’nın geçtiği haberde, klasik Milli Piyango biletlerinin yanı sıra artık sayısal oyun bayilerindeki makinelerden basılabilen yeni nesil biletlerin de satışa sunulduğu belirtildi. Böylelikle vatandaşlar, Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde bayiler önünde “uzun kuyruklar” oluşturmayacak, ülke çapında sayıları 5 bini bulan sayısal oyun bayilerindeki makinelerden de bu biletleri temin edebilecek!

Devlet eliyle oynatılan kumar hem yeni şans(!) oyunlarıyla yaygınlaştırılıyor, hem de erişimi giderek kolaylaşıyor. Devletin resmi haber ajansının geçtiği haberde, “Klasik Milli Piyango biletlerinin yanı sıra artık sayısal oyun bayilerindeki makinelerden de yeni nesil bilet satışı gerçekleştiriliyor” müjdesi(!) verilirken, “Vatandaşlar, seyyar bayilerden geleneksel basılı biletleri satın alabildiği gibi Sayısal Loto bileti görünümünde olanları da tercih edebiliyor” ifadeleri kullanıldı.

Habere göre, vatandaşlar, seyyar Milli Piyango bileti bayilerinin yanı sıra, Sayısal Loto bayilerinden de sayısal olarak üretilmiş bilet alabilecek. Buna göre, çekiliş planındaki numaraların bir kısmı basılı, bir kısmı da sayısal olarak satışa sunuluyor. Sayısal olarak satılan biletler, merkezi oyun sisteminden düşülüyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞMAYACAK!

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde de vatandaşlar artık bayiler önünde “uzun kuyruklar” oluşturmak yerine, ülke çapında sayıları 5 bini bulan sayısal oyun bayilerindeki makinelerden de bu biletleri temin edebilecek!

Sayısal oyun makinelerinde de vatandaşlar aynı basılı biletlerde olduğu gibi çeyrek, yarım ya da tam bilet yanında düz ve karışık seri bilet satın alabiliyor. Bu makinelerde vatandaşlar, son 5 rakamına kadar biletleri talep edebiliyor. İsteyen vatandaşlar, evlilik ve doğum günü gibi tarihlerin rakamlarına göre çeyrek, yarım ya da tam bilet bastırabiliyor!

Kaynak: milligazete.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum