Devlet destek vermeli

Devlet destek vermeli

Konya İHH Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Arakan’da yaşayan Müslümanların toplumsal değerlerinden kopmamaları için yapılacak olan eğitim çalışmalarına devletin destek vermesi gerektiğini söyledi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Arakan’da yapılan yardımlara yerinde destek veren Konya İHH Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, yapılan çalışmalar ve bölgenin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Gittikleri bölgede yaptıkları gözlemleri göre belgedeki sorunun ikiye ayrıldığını belirten Uysal, bu sorunlardan ilkinin oradaki insanların maddi ihtiyaçları, karınlarının doyması, bir şeyler giymesi ve bir barınağa ulaşması olduğunu, ikincisinin ise Arakan’da yaşayan Müslümanların yaşantılarının, kültürlerinin ve toplumun toplumsal yapısının devamının sağlanması olduğunu kaydetti. Sorunların maddi kısmında İHH olarak çok gayretli olduklarını ve tüm engellere rağmen yardıma muhtaçlara ulaşmaya çalıştıklarını aktaran Uysal, ikinci kısımda engellerin daha büyük olduğunu ve aşamadıklarını söyledi.

TOPLUMSAL DEĞERLER KORUNMALI

Bölgede yaşayanların toplumsal değerlerinin korunması adına çalışmalar yapılmasına Bangladeş hükumetinin izin vermediği fakat batılı kuruluşların bu tür çalışmalarına izin verildiğini belirten Uysal, “Bu tür çalışmaları yapabilmemiz için devlet desteğini ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti Bangladeş hükümeti ile görüşmeler yapıp bu insanların toplumsal değerlerinin korunması adına yapılacak olan çalışmalara izin alması gerekiyor” dedi. Çocuklarını kendi değerlerine düşman bireyler olarak yetiştirdiklerinin altını çizen uysal sözlerini şu şekelde sürdürdü: “Bangladeş hükumeti o insanların önde gelen âlimlerinden oluşturulacak kadroları bizim verdiğimiz destekle açılacak eğitim kurumlarına destek vermiyor. Ama bunun yanında batılıların iyi niyet gütmeyen kuruluşlarının orada bulunmasına müsaade ediyor. Oradaki insanları bizim değerlerimize uygun şeyler vermiyorlar sözde kadın erkek eşitliği adı altında insanların yüzlerce yıldır gelen toplumsal yapısını dinamitleyecek çalışmalar yapıyorlar. Bu kasten yapılan bir şey. Yetim çocuklar için de aynı programlar uygulanıyor ve onlar kasten kendi değerleriyle ilgisiz bir şekilde hatta bölgenin dilini, değerlerini bilen ama artık o değerlerden koparılmış, o değerlere düşman nesiller yetiştirmeye çalışıyorlar. Bahsettiğimiz bu batılı kuruluşlar yapılan toplantılarda gözlemlediğimize göre hiçbir zaman işin maddi kısmında değiller. Tamamen oradaki insanların kültürlerini etkilemeye yönelik adımlar atıyorlar.”

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.