Devlet Bahçeli'den Ahmet Davutoğlu'na 'susma vakti değil' cevabı

Devlet Bahçeli'den Ahmet Davutoğlu'na 'susma vakti değil' cevabı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Bahçeli, 9 Temmuz'da 1. Yılını dolduracak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında milletvekillerine seslendi.  9 Temmuz'da 1. yılını dolduracak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Bu sistem keyfi olarak kurulmadı, cılız ve çıkarcı emellerle çatısı örülmedi. Bu sistem siyasi istikararın teminatıdır. Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Değişen rejim değildir, aksini iddia edenler müptezeldir." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'nu, "Eski Başbakanın sistem eleştirileri talihsizliktir, trajikomiktir", CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da "Türkiye durup durup referandum mu yapacak? Aklı varsa kendine saklasın" diyerek eleştirdi. 

Yeni parti iddialarını da değerlendiren Bahçeli, Davutoğlu'nun Elazığ'daki konuşmasında "Bugün susma vakti değildir. Kapılar ardında konuştuğumuz gerçekleri kapı önlerinde susma vakti değildir." sözlerine cevap verdi. Bahçeli, "Ya yeni bir hal ya da izmihal diyen zatın bugün susma vakti değildir demesi manidardır. Bugüne kadar sanki hiç konuşmamış birisi gibi sızlanan eski siyasetçinin ülkenin başına ne çoraplar ördüğü ortadadır. " dedi. 

Bahçeli özetle şunları söyledi: Hükümet sistemi tartışmasının yeni baştan açılmasının ne ülkeye ne millete ne de demokrasiye yararı olmayacaktır. Yönetim sistemleri ayet hükmü değildir. İhtiyaç hasıl olduğunda değişecektir. Sistem mimarisinin bileşenleri arasında denge ve uyum gözetilmeden, milli iradenin onayı alınmadan alınacak her adım boşlukta kalacaktır. Hiçbir yönetim sistemi sabahtan akşama kurumsallaşmaz. Emek, sabır gösterilmeden devlet ve toplum hayatının yeni baştan düzenlenmesi hemen olacak iş değildir.

Parlamenter sistemle daha fazla mesafe alamayacağımız 15 Temmuz’da belli olmuştu; devletin daha etkin karar alması lazımdı. Bağımsızlık onurumuzu ayağa düşürmeyiz, milli bekamızı yedirtmeyiz.

Hiçbir yönetim sistemi sabahtan akşama kurumsallaşıp kökleşmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi keyfi olarak kurulmadı. Değişen rejim değildir aksini iddia eden müfteridir.

Bütün olumsuzlukları yeni sisteme yüklemek ahlak zayıflığıdır.

CHP Genel Başkanı, tarafsızlık referandumuna hazırız diyor. Türkiye durup durup referandum mu yapacak? Daha neyin referandumundan bahsediliyor? Kılıçdaroğlu içine düştüğü tehlikeli savrulmayı düşünsün. Aklı varsa kendine saklasın. HDP ile aynı tarafta olandan bizim duyacağımız hiçbir şey yoktur. FETÖ’ye itiraz edemeyen, S400 konusunda Türkiye’yi savunamayan, belaya kucak açan CHP Genel Başkanı’nın referandum önerisi, tükenmişlik sendromudur.

CHP önce suyu bulandırmakta, bundan rahatsız olduğunu açıklamaktadır. Bu siyaset tarzı çürüktür. CHP’den hiçbir halt olmayacaktır. CHP, kriz demektir, kaos demektir, kargaşa demektir. Durmayıp papatya falı açsınlar ne yapsalar boştur, ne etseler nafiledir. Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

23 Haziran seçimlerine dayanarak yeni sistemi yargılamak art niyetliliktir. CHP’nin fırsatçılık yaratması gafilliktir. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi Türk milletinin kararıdır. Türkiye geri sarmayacak, eskiye dönmeyecektir.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden hemen sonra siyaset borsası hareketlenmiştir. Bir dönem başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış isimler kamuoyu hazırlamaya başlamıştır. İktidar partisinin göbeğinde yer alan isimleri bir çelişki yaratmaktadır. Zamanla itibariyle manidardır. Bugüne kadar susma orucu tutmuş gibi sızlanan siyasetçinin ülkemizin başına ne çoraplar örttüğü malumdur. Yeni bir halden bahseden eski başbakanın sistem eleştirileri trajikomiktir. Stratejik derinlikte boğulmanın atmosferini hazırlayanların ortaya çıkmaları yeni bir hale, yeni bir partiyle ortaya çıkması vardır. Sosyal doku, siyasal bünye yeni bir parti kurulmasına kapalıdır. Bugün susma vakti değil diyenler, kulaklarına üflenen sufle neyse gerekeni yapmaya başlamıştır. Bir insanda vefanın olması için önce vicdan ve yürek olmalıdır. Yeni parti kurmak isteyenler buyursun kursunlar. Adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşanlara tavsiyem geçmişlerine bakmaları, biraz izanları varsa özeleştiri yapmalarıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum