Devlet Bahçeli, Erbakan Hoca için atılan sloganı yasakladı

Devlet Bahçeli, Erbakan Hoca için atılan sloganı yasakladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşma sırasında, Milli Görüşçülerin Erbakan Hoca için kullandıkları sloganı duyunca alandakilere tepki gösterdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin, Turgutlu Belediyesi ortaklığıyla Turgutlu'ya kazandırdığı 297 milyon TL'lik 81 projenin toplu açılış ve temel atma törenine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Bahçeli, alanı dolduran vatandaşlara seslendi.

Toplu açılış ve temel atma törenlerinin Selendi, Alaşehir ve Salihli'den sonraki son durağı olan Turgutlu'da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bahçeli, "Her ilçemizde giderek artan heyecan dalgasının Turgutlu'da zirve yaptığını görüyorum. Milli Mücadele kahramanlarının abideleştiği Turgutlu'da bulunmak ve sizlerle yeniden buluşmuş olmaktan dolayı bahtiyarım. 248 eserin toplu açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdiğimiz Manisa ilimizin bu güzide ilçesinde hayata geçecek olan projelerin Turgutlulara hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu ilçemiz ekmeğini paylaşanların diyarıdır. Yaşamanın ve yaşatmanın anlam bulduğu kahramanlık diyarıdır. 7 Eylül 1922 tarihi bu iradenin ispat ve beyanıdır. Turgutlu milli mücadele döneminin tarifi imkânsız mukavemetini göstermiş, işgal kuvvetlerinin mezalimine karşı ateş çemberini yarıp devleşmiştir. Turgutlu diri diri yakılmak istenmiştir. Ancak Turgutlu küllerinden yeniden doğmuş, bu eşsiz vatan coğrafyasını gül bahçesine çevirmiştir. Bu bakımdan Turgutlu Milli Mücadele döneminin ateşte açan gülüdür. 7 Eylül 1922 tarihinde bu ilçemizi ateşe verip kaçan işgal kuvvetlerinin açtığı yaralara, verdiği acılara rağmen Turgutlu'nun kahramanları asaletinden ödün vermemişlerdir" dedi.

 

 

 

"CHP'NİN FRENİ PATLAMIŞ, PUSULASI ŞAŞMIŞTIR"

"Milli birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutarak istikbalimizi teminat altına almalı, istiklalimizi güvenceye kavuşturmalı, mazlumlara kol kanat geren bir iradeyi ortaya koyabilmeliyiz" diyen Bahçeli, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Hükümet etme sistemiyle, barajın aslında yüzde 50 artı 1'e çıkmasından dolayı CHP'nin freni patlamış, pusulası şaşmıştır. Şunu ifade etmeliyim ki, istikrarsızlıktan ve kaos ikliminden beslenenlerin, 15 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğümüz ilkesel duruşumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Sözlerimizi çekiştirerek dedikoduya batanlar, MHP'nin duruşunu sulandırmaya yeltenenler boşa kürek çekiyorlar. Şerefiyle siyaset yapan Milliyetçi Hareket Partisi şerefsizce yapılan itham ve iddialara aldırış etmeyecek, yeri geldiğinde muhataplarının yüzüne milli şamarı indirecektir. Fitne ve fesat taşıyıcılığı yapanların karşısına milli iradeden aldığımız güçle çıkacağız, tek vücut halinde duracağız. İhanete karşı tek yumruk olacağız, iftiralara karşı tek safta toplanacağız. Mahvımızı hesap edenlerin emellerini birer birer bozguna uğratacağız. Milletin sinesinden alamadıkları desteği PKK 'nın, Haçlı ittifakının himayesiyle doldurmaya çalışanlara karşı milli birlik ve beraberlik ufkumuzu sağlam tutacağız. NATO, Türkiye'ye parmak sallıyor. ABD , çevremizi kuşatıyor. AB, çehremizi karalıyor. Türk düşmanları faaldir, ama Türk milleti de her tehdide karşı teyakkuzdadır. NATO'nun ilk Cumhurbaşkanımızla, 12. Cumhurbaşkanımıza karşı sergilediği ahlaksız ve rezil hakaretleri ayağımızın altında çiğniyoruz. Söylesinler, NATO ittifak mıdır, ihtilaf mıdır? Dost mudur, düşman mıdır? Türkiye NATO'ya mahkum değildir. Türkiye, NATO'cu kafaların, FETÖ'cü alçakların, bölücü hesapların kurbanı da olmayacaktır. Millet birdir, Türk milletidir. Vatan birdir, Türk vatanıdır. Devlet tektir, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bin yıllık kardeşlik yeminimizdir, bozmaya hiçbir oluşum ve örgütün gücü yetmeyecektir. Bunun yanında, Genelkurmay Başkanımızın Kanada'da maruz kaldığı çirkin muameleyi ve itibar suikastını şiddetle kınıyorum. Peş peşe gelen skandalların kimsenin yanına bırakılmamasını ümit ediyorum. O yüzden diyorum ki; ihanete karşı iman, İhtilafa karşı irade, ilkelliğe karşı itibar, iftiraya karşı ihtiram sağlam tercihimiz, şaşmaz teklifimizdir. Unutulmasın ki, Türkiye'nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşabilmesi için 15 Temmuz'dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynen devam ettirilecektir. Turgutlu ilçemize kazandırılan projelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum."

 

 

 

SLOGANA KIZDI: "BİR DAHA KULLANMAYIN!"

Bahçeli, konuşmak yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada, "İşte ordu işte komutan" sloganı atan partililere yönelik "O bizim sloganımız değil, kullanmayın bir daha" diyerek uyardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.