Dev üniversitelerden Selçuk'a başvuru

Dev üniversitelerden Selçuk'a başvuru

Oxford ve Nottingham üniversiteleri, üye olmak için UNESCO UniTwin Sualtı Arkeolojisi Ağı'nda lider üniversite olarak seçilen Selçuk Üniversitesine (SÜ) başvuru yaptı.

Oxford ve Nottingham üniversiteleri, üye olmak için UNESCO UniTwin Sualtı Arkeolojisi Ağı'nda lider üniversite olarak seçilen Selçuk Üniversitesine (SÜ) başvuru yaptı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından kurulan UniTwin Sualtı Arkeolojisi Ağı, bu alanda dünyadaki UNESCO bağlantılı tek kuruluş. Üye üniversiteler tarafından lider üniversite seçilen SÜ ise 2012 yılından bu yana görevi yürütüyor. İngiltere'nin dünyaca bilinen eğitim kurumları Oxford ve Nottingham üniversiteleri, UniTwin Sualtı Arkeolojisi Ağı'na üye olmak üzere SÜ'ye başvuruda bulundu. SÜ Rektörü Prof . Dr. Hakkı Gökbel, İngiltere'nin öncü üniversitelerinden Oxford ve Nottingham üniversitelerinden gelen talebi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Antalya Kemer’de gerçekleştirilecek UniTwin toplantısında her iki üniversitenin talebi görüşülerek karara bağlanacak" diyen Gökbel, UniTwin ağında söz konusu iki üniversiteyi görmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Oxford Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adrew D. Hamilton tarafından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e gönderilen mektupta, "Oxford Üniversitesi adına UNESCO UniTwin Sualtı Arkeolojisi Ağı'na katılmaktan büyük memnuniyet duyacağım. UNESCO ve UniTwin ağı destekli uluslararası işbirliği çalışmaları, su altı kültürel miraslarını korumak adına büyük ses getirmektedir. Biz de bu ağda kendi rolümüzü almayı dört gözle beklemekteyiz" ifadesine yer verildi.

NOTTINGHAM ÜNIVERSİTESİ BAŞVURUSU

Nottingham Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. David Greenaway tarafından gönderilen başvuru talebinde de "Nottingham Üniversitesi olarak su altı ekipmanları yönünden oldukça çeşitliliğe sahibiz. Bu anlamda ulusal ve uluslararası pek çok eğitim ve proje yürütüyoruz. Şunu da belirtmeliyim ki Nottingham Üniversitesinde diğer kurumlarla işbirliği sürekli başvurduğumuz bir yöntemdir. İnanıyorum ki bizim UniTwin ağına katılımımız, öğretim hükümlerimizi genişletmemize yardımcı olacaktır. UniTwin'in amaçlarını ve su altı arkeolojisinin öğretimini ve bu alanda tam olarak farkındalığın daha geniş çapta teşvik edilmesine güçlü bir şekilde destek veriyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.