Destici: Memura Teklif Edilen Zam Tam Bir Komedidir

Destici: Memura Teklif Edilen Zam Tam Bir Komedidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memura teklif edilen zammın tam bir komedi olduğunu söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şimşek’in, 2015 yılında memur zamlarına yüzde 3+3 teklif edileceği açıklamasına tepki...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memura teklif edilen zammın tam bir komedi olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şimşek’in, 2015 yılında memur zamlarına yüzde 3+3 teklif edileceği açıklamasına tepki gösteren BBP lideri Destici, yazılı değerlendirmesinde “Türkiye de şuanda gerçek enflasyonun çift haneli rakamlarda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün Türkiye’yi yönetenler enflasyonun yüzde 12 ila 13 arasında olduğunu bizden daha iyi biliyor. Teklif edilen 3+3 zam teklifi kabul edilemezdir. Tam bir komedidir.” dedi.

Destici sözlerini "Ekonominizin bu kadar güçlü olduğunu söyleyeceksiniz, bütün ekonomik değerlerin olumlu olduğunu belirteceksiniz, Dünya’nın 17. Ekonomisi olmakla övüneceksiniz. Bunda da büyük aldatmaca var. 12 yıldır hep 17. Sıradayız. 16 sıraya bir türlü çıkamadık. Aslında bu iktidar geldiğinde 16. Sıradaydık, ama bir basamak düştük. İhracatımızın ne kadar arttığıyla övüneceksiniz ama diğer taraftan ithalatı hiç söylemeyeceksiniz. Bunlar ile birlikte gerçek enflasyon rakamlarını açıklamayacaksınız." diye sürdürdü.

"MEMURLARIMIZ BUNA GEREKEN CEVABI VERMELİDİR"

"Yetkili memur sendikalarının tavrını göreceğiz." diyen Destici, "Burada memurlarımızla dalga geçilmekte, hakaret edilmektedir. Memurlarımız hor görülmekte ve aşağılanmaktır. Dolayısıyla memur sendikaları ve memur kardeşlerimiz buna gereken cevabı vermelidir. Yasaların kendilerine tanıdığı bütün hakları kullanmalıdırlar. 3+3 zammı asla kabul etmemeleri gerekir. Bizde Büyük Birlik Partisi olarak sonlarına kadar yanlarındayız." açıklamasını yaptı.

"BAZI SENDİKALAR HÜKÜMETLE KUZU SARMASI"

Destici, "2010 yılındaki referandumda bizim hükümete önerimiz şuydu. Memura grevli toplu sözleşme hakkı verilmesiydi. Bizim direndiğimiz kadar memur sendikaları buna direnmedi. Eğer direnselerdi bunu kabul ettirebilirlerdi. Memurlarımızın aynı işçi kardeşlerimizde olduğu gibi grevli toplu sözleşme hakkını kazanması gerekir. Avrupa standartlarında bir sendikalaşma hakkına kavuşmaları lazım. Bakıyorum sendikaların hiç böyle bir talebi yok. Herkes halinden memnun. Sendikaların birinci vazifesi memurların haklarını korumaktır. Ama bakıyorsunuz bazı sendikalar bu konuyu bırakmışlar, tamamen hükümete nasıl destek oluruz, nasıl toplantılar ortamlar düzenleriz, oraya Cumhurbaşkanını, Başbakanı çağırırız, konuştururuz bizde alkışlarız, hükümet ile kuzu sarması al gülüm ver gülüm ilişkileri devam ettiririz bunun hesabını yapıyorlar. Bu sendikacılık değildir. Gerçek anlamda sendikacılık yapmaya ve memurun haklarını korumaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.