Destici: Bir Yapı Ya Legaldir Ya İllegaldir, Bunun Ortası Olmaz

Destici: Bir Yapı Ya Legaldir Ya İllegaldir, Bunun Ortası Olmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bildirisinde yer alan legal görünümlü illegal örgütler ifadesini değerlendirdi. Destici, "Bu iktidar kendi hatalarını, suçlarını örtme adına da...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bildirisinde yer alan legal görünümlü illegal örgütler ifadesini değerlendirdi. Destici, "Bu iktidar kendi hatalarını, suçlarını örtme adına da mutlaka karşıda bir düşman, karşıt oluşturmada pek mahir. Bunu da elinde bulundurdukları iktidar gücüyle, basın gücüyle de bir kamuoyu oluşturabiliyorlar. Milletin bir kısmını da buna inandırabiliyorlar. Ne demek şimdi legal görünüm altına illegal yapılar? Yani bir yapı ya legaldir ya illegaldir. Eğer legalse sen ona illegal diyemezsin.” dedi.

    Partisinin genel merkezinde gündemi değerlendiren Mustafa Destici, iktidarın en önemli özelliklerinden bir tanesinin yaptığı yanlışların arkasında sonuna kadar durma gayreti olduğunu ifade etti. Destici, "Yanlışı yapanları koruma gayreti ve bunlara sahip çıkma gayreti. Maden ocağı işletmesine de eğer kendi yandaşıysa sonuna kadar sahip çıkıyor. Soma’da bu hadiseyi gördük. O işletmecilerin ruhsatları yırtılması lazımdı. Ama adam tekrar işletmeye başlıyor. Hakeza hükümet içinde yanlış yapan bu bakanlar. Derhal istifalarının istenmesi lazım. Ama sonuna kadar sahip çıkılıyor." diye konuştu.

    MGK’nın bildirisini eleştiren Destici iktidarın kendi hatalarını, suçlarını örtme adına da mutlaka karşıda bir düşman, karşıt oluşturmada mahir olduğunu söyleyerek ”Bunu da elinde bulundurdukları iktidar gücüyle, basın gücüyle de bir kamuoyu oluşturabiliyorlar. Milletin bir kısmını da buna inandırabiliyorlar. Ne demek şimdi legal görünüm altına illegal yapılar? Yani bir yapı ya legaldir ya illegaldir. Eğer legalse sen ona illegal diyemezsin. İllegal ya da legal olduğunu hukuk belirler. Eğer illegal ise hukuk bunu yasalar çerçevesinde yapar. Ama siz iktidar olarak hedef gösteremezsiniz. Siz iktidar olarak hukuku, yasaları yok sayarak sırf kendi yanlışlarınızı örtme adına ya da ileride kendinize engel olabileceğini düşündüğünüz yapıları yok etme gayreti içerisine giremezsiniz. Demokratik ülkelerde bunlar olmaz. Bir yapı ya legaldir ya illegaldir bunun ortası olmaz. Nasıl cemaat için kullanılan paralel yapı ifadesini bu güne kadar kabul etmemişsek bu ifadeyi de bugün kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

    "MİLLİ GÜVENLİK KURULU'NU BİLE BU İŞE ALET EDİYORLAR"

    Hükümetin bu konuda çok mahir olduğunu söyleyen Destici, "Görüyoruz, polislere yapılan operasyonlar, başka kurumlarda yapılan görevden almalar. Bunların arkasının çoğunun boş çıktığını takip ediyoruz. Ne oldu taltif davası vardı. Kaç tane polis içeride tutuklu o davadan? Birkaç gün önce Mersin’de yaşananlar, İzmir’de yaşananlar, Ankara’da yaşananlar, ne oldu? Neticede görüldüğünde bunların tamamen algı ve psikolojik operasyon olduğu çok net. Yani hükümet Milli Güvenlik Kurulu’nu bile bu işe alet ediliyor. Saatlerce eğer bu konuşulmuşsa yazık. Türkiye’nin bu kadar önemli gündem maddeleri varken, Türkiye’nin iç ve dış güvenliğini tehdit eden bu kadar unsur, gelişme varken sırf kendi iktidarınız için, illegal olmayan legal olan yapıları illegal hale nasıl dönüştürürüzün hesabını yapıyorsanız yazık.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.