Destici: 49 Rehineyi Işid’in Eline Hükümet Verdi

Destici: 49 Rehineyi Işid’in Eline Hükümet Verdi

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, IŞİD tarafından rehin tutulan Musul Konsolosu ve çalışanlarının hükümetin öngörüsüzlüğü sonucu rehin düştüğünü söyledi. Destici, “Neden verdin rehineleri? Hükümet verdi...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, IŞİD tarafından rehin tutulan Musul Konsolosu ve çalışanlarının hükümetin öngörüsüzlüğü sonucu rehin düştüğünü söyledi. Destici, “Neden verdin rehineleri? Hükümet verdi rehineleri. Bir gün sonrasını öngöremedi. IŞİD çıkmış Suriye’den Musul’a doğru geliyor. Sen o konsolosluğu boşaltmıyorsun. İki ihtimal var. Ya sen bunu anlaşmalı yaptın ya da bu durumu öngöremedin. Burada 49 rehine vererek, can tehlikesine attın hem de bloke ettin onları. Türkiye hareket edemez hale, Türkmen varlığını koruyamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.

BBP Lideri Destici, Diyarbakır Lice’de yaşanan heykel indirme olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan olayların hükümet ile terör örgütü arasındaki pazarlık sonucu bu noktalara geldiğini belirten Destici, “Türkiye’yi yönetenler bir pazarlık içerisindeler. Bu pazarlığa bağlı olarak bir müzakere yürütüyorlar. Bunun Türk milletine bir faydası yok.”dedi.

“PKK İLE TÜRK MİLLETİNİ MEMNUN EDECEK SONUÇ AYNI OLAMAZ”

Terör örgütünün amacının bağımsız Kürdistan olduğunu ve her iki tarafın da istedikleri sonucun aynı olamayacağını kaydeden Destici, “Sonuç herkesi memnun edecek gibi açıklamalar bizi tatmin etmiyor. Türk milletini de tatmin etmiyor. PKK’yı memnun edecek sonuçla, beni memnun edecek sonuç aynı olamaz. Terörist başı ile ya da Kandille ya da PKK militanlarıyla beni hangi sonuç ikna edebilir. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Adamın hedefi belli. ‘Bizim yolumuz bağımsız Kürdistan’a gidiyor.’ diyor. IŞİD en büyük zararı, bölgesindeki insanlara veriyor. PKK’da bölgedeki insanlara veriyor. Eğer hükümet bu süreçte ısrarlı olursa sonu olur. Zaten bu süreçle birlikte sonun başlangıcını görüyoruz şuanda. Bu süreç hükümetin sonunu getirecek.” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET MUSUL’DA BİR GÜN SONRASINI ÖNGÖREMEDİ”

Musul Konsolosluğu çalışanlarının rehin alınması olayı ile ilgili de değerlendirmelere bulunan Destici şöyle devam etti: “Ezidiler kadar Sincar Dağı’nda Türkmenler de var. Neden Türkmenler dile getirilmiyor? Türkmen bölgeleri boşaltılıyor ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti neden seyrediyor? Amerika seyretmedi. Biz neden seyretmiyoruz. 49 rehineden dolayı mı seyrediyoruz? Neden verdin rehineleri? Hükümet verdi rehineleri. Bir gün sonrasını öngöremedi. IŞİD çıkmış Suriye’den Musul’a doğru geliyor. Sen o konsolosluğu boşaltmıyorsun. İki ihtimal var. Ya sen bunu anlaşmalı yaptın ya da bu durumu öngöremedin. Burada 49 rehine vererek can tehlikesine attın hem de bloke ettin onları. Türkiye hareket edemez hale, Türkmen varlığını koruyamaz hale geldi. Hangi sebeple olursa olsun. İster öngörüsüzlük sonucu olursa olsun, ister anlaşma sonucu olursa olsun sen verdin 49 rehineyi. Sorumlu IŞİD’den önce bu hükümettin. O yüzden o rehinelere bir şey olursa da bedelini ödeyecekler.”

“SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ DOĞRUYSA HÜKÜMET BUNUN ALTINDA KALIR”

Bugün bir gazetenin manşetinde yer alan Süleyman Şah türbesinin rehinelerle ilgili pazarlık yapıldığına ilişkin de açıklamalarda bulunan Destici, “Bu gerçekse çok vahim bir durumla karşı karşıyayız. Burada böyle bir şey varsa bu hükümet bunun altında kalır. İnşallah böyle bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.