'Dertlerin reçetesi Milli Görüş'tedir'

'Dertlerin reçetesi Milli Görüş'tedir'

HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli, “Milli Görüş, bütün dertlerimizin tek reçetesidir ve sağlam toplum da ancak bunların etrafında kenetlenmekle kurulur” dedi

“Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” sahalarında çalışan HAY-DER, Hayırda Yarışanlar Derneği, yaz dönemi münasebetiyle ara verdiği Cuma sohbetlerine 23.Eylül’de tekrar başladı ve ilk sohbeti MİLKO “Milli Görüşçü Kuruluşlar”dan biri olan Sağlık-Der’e ve onun Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen’e verdi. Açılış konuşmasını yapan HAY-DER Genel Başkanı Mühendis Nevzat Laleli, “Bu dönemin ilk sohbetini MİLKO kuruluşlarımızdan biri olan Sağlık-Der’e ve onun değerli Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen’e verdik. Bu hareketimizin üç ayrı manası vardır. İlki, biz MİLKO’lara büyük önem atfediyoruz. Onlar, milletimiz tarafından iyi tanınmalı ve milletimiz bu kuruluşlar etrafında kenetlenmelidir. Zira Milli Görüş, bütün dertlerimizin tek reçetesidir ve sağlam toplumda ancak bunların etrafında kenetlenmekle kurulur.  Ama ne yazık ki milletimiz bu gün, Milli Görüşü ve onun kuruluşlarını yakından tanımıyor. İkincisi Sağlık, her şeyin başıdır. Sağlık olmadan hiçbir olmaz. O halde ilk sohbet Sağlık-Der’e verilmeli ve onun değerli Genel Başkanının beyanları milletimize ulaştırılmalıdır. Bu sebeple Sağlık-Der ilk sohbetimizin sahibi olmuştur. Üçüncüsü,  HAY-DER ile Sağlık-Der arasındaki inanç, fikir ve birliktelik, bütün milletimize ve özellikle de STK’lara  bir örnek olarak gösterilmeli ve hep birlikte platformlar, federasyonlar, konfederasyonlar oluşturarak fikirlerimizin ve çalışmalarımızın her sahada nazarı dikkate alınması sağlanmalıyız” diye konuştu.

SAĞLIK-DER MİLLETİMİZİN HİZMETİNDE

SAĞLIK-DER Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen de şunları söyledi: “Ta çocukluğumdan bu yana Milli Görüş’le yoğrulmuş bir kardeşinizim. Sağlık-Der’in ilk kurucularından Dr. Ahmet Fevzi İnceöz’ün başkanlığında kurulmuş ama onu parlamento çalışmalarına yönelmesi sebebi ile Sağlık-Der genel başkanlığı bendenizin omzuna yüklenmiştir. Sağlık-Der, ana karnındaki ceninden başlayarak, hayatın her sahasında milletimizin sağlıklı olmasını, huzur bir ortamda yaşamasını sağlamak için çalışmaktadır. Derneğimize Doktorlar başta olmak üzere bütün sağlık çalışanları üye olmaktadır. Biz inanıyoruz ki bu üyelik ihtiyari bir üyelik olmayı mecburi bir üyeliktir. Bu gün ülkemizin 80 ilinde Sağlık-Der’in şubeleri ve Temsilcilikleri bulunmakta, bütün sağlık çalışanları ve sağlığa ihtiyacı olan bütün kardeşlerimizi kapsamaktadır. Paramedikal adındaki dergimiz, 15 yıldır yayın hayatına devam etmektedir. Yurt içinden ve yurt dışından Tıbbi eğitim alan gençlerimize evler ve yurtlar kurmakta, onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için burslar vermekteyiz. Sağlık-Der şimdi de Ulusal Sağlık kongresine katılmak için hazırlıklarını yapmakta, İslam ülkeleri sağlık çalışanları dernekler federasyonunu kurma hazırlıkları içinde bulunmaktadır” demiştir. Bir saat kadar devam eden sohbetin sonunda dinleyiciler, sorular sormuşlar ve o sorulara cevaplar verilmiştir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.