Sabit Horasan

Sabit Horasan

Derslik bir maç

Derslik bir maç

Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarından sonra aynı uyarıları yaptık.
Havaya girilmemeli.. Galibiyetler aldatmamalı. Her maçtan ders çıkartılarak yola devam edilmeli..
Elazığspor maçında bu uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.
Açıkçası., Torku Konyaspor kendi etti, kendi buldu..
Ders alınması gereken maçta sonuç; kötü futbol. Beklenmedik bir yenilgi ve alt sıralardaki takımların kazandığı haftayı puansız kapatmak. Sıkıntıyı yeniden yaşamak.
Tribünleri dolduran 17 bin’in üzerinde seyircinin inanılmaz şekilde desteklediği Kartallar, maçın ilk yarısında sahada yoktu dersek yerinde olur.
Orta sahası olmayan, defansta hatalar yapan, ileride top tutamayan, pas yapamayan ve pozisyon üretemeyen bir Konyaspor izledik. Hücumda kaptırılan ve dönen toplar tehlikeli oldu. Kaleci İtandje bir kaç kez libero gibi çıkarak topu uzaklaştırmak zorunda kaldı.
Öyle ki, bir korner atışı sonrası oluşan karambol dışında Torku Konyaspor tek gol pozisyonunu 43. dakikada yakaladı ve bunda da Erdal’ın vuruşunda top kaleciden döndü..
Torku Konyaspor’un bu inanılmaz futboluna karşılık konuk takımın ise, futbolun gereksinimlerini yerine getirerek daha iyi futbol oynadığını söyleyebiliriz.  
Bunun sonucu da alan daraltarak Konyaspor’a pas olanağı vermeyen, kanatları iyi kapatan  Elazığspor bir verilmeyen penaltı ile birlikte 2 penaltı kazandı ve bir o kadar da gol pozisyonu yakaladı.
İkinci yarıda ise, iki değişiklikle daha kontrollü ve sabırlı oynayan ve iki gol bulan bir Konyaspor vardı. Yeterli mi? elbette ki değil.
Hani, sezon başında küme düşecek ilk takım gözüyle baktığımız Elazığspor, hakketti ve 3 puanı aldı, gitti.
Daha doğrusu, Elazığsporlu futbolcular, futbolun nasıl oynanacağı konusunda ders verdiler Konyaspor’a.
Topla nasıl, çabuk çıkılır. Ataklar nasıl geliştirilir. Pozisyon nasıl alınır. Defansın arkasına top nasıl atılır, açık seçik gösterdiler..
Şimdi, Torku Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal’ına yapacağı bir şey var.
Pazartesi akşamki maçın videosunu alacak, Konyaspor orta sahasında oynayan futbolcularla birlikte yeniden izleyecek. Bilica ve Mehmet Nas’ın ön liberoda nasıl oynadıklarını, Mehmet Güven, Ali Çamdalı, İshak ve Kibong’a açık, seçik göstermeli. Göstermeli ki, nasıl oynamaları gerektiğini öğrensinler.
Aslında, bu maçtan sonra çok şey yazılabilir. Ama şimdi sırası ve zamanı değil.
Kısacası, oynayan taraf kazandı.. Hani, Elazığspor lig sonunda ligde kalır mı? orasını 13 hafta sonra göreceğiz.
Konyaspor adına söylenecek söz; alt sıralarda yer alan rakiplerin kazandığı hafta da alınan bu yenilgi hiçte iyi olmadı.
Torku Konyaspor tam rahatlayacak derken, sıkıntı yeniden başladı.  
Elbette ki, iç sahada alınan bu yenilgi nedeniyle karalar bağlanmamalı. Telaş yapılmamalı. Elazığspor maçı geride kaldı. Şimdi, yeni ve önemli biri maç var sırada.
Birlik içerisinde, soğuk kanlılıkla hareket ederek, Gençlerbirliği maçında ligin ikinci yarısında fırtına gibi esen Konyaspor’un geri döneceğine inancımız sonsuz.
Bu Elazığspor yenilgisinin bir telafi olamaz, ama Gençlerbirliği maçının kazanılması, Torku Konyaspor’u rahatlatacak.
Bunun gerçekleştirilmemesi için bir neden de yok. Yeter ki, son haftalardaki performans tekrarlansın ve Konyaspor kendisini sahada göstersin.    
***
Maç kazanmak, stada koşan seyircileri de olumlu etkiliyor .
Bunu, Sivasspor maçından sonra gördük ve yaşadık.
Elazığspor maçındaki kötü futbol ve ilk yarının 2-0 geride kapatılması, futbolseverleri olumsuz etkiledi.
Bunun sonucu sinirler gerildi. Seyirciler psikolojik olarak, olumlu veya olumsuz verilen her karara itiraz ettiler, her hareketi protesto ettiler.  
Takımı destekleyen, hiç durmadan tezahürat  yapan yeşil-beyazlı taraftarlar  bu yenilgiyi hak etti mi? tabiî ki değil. En çokta onlara yazık oldu.
Torku Konyaspor, Elazığ maçından 3 puanla ayrılmış olsaydı, seyirci stattan mutlu olarak ayrılacak ve bir sonraki Trabzonspor maçında tribünlerde 20 bin seyirci görmek içten bile olmayacaktı. Aksi gidiş ise, seyirci sayısını giderek olumsuz etkileyecektir.
Ama, inanıyoruz ki, Gençlerbirliği maçında alınacak galibiyetle moraller yeniden düzelecek ve 20 bin seyirci hedefine ulaşılacaktır.
Torku Konyaspor bunu gerçekleştirebilecek güce sahiptir.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR