Derin dondurucu satışları arttı

Derin dondurucu satışları arttı

Bayram öncesi derin dondurucu satışları arttı. Vatandaşlar bir yandan kurbanlık almanın derdine düşerken bir yandan da kesilecek kurbanın etini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmenin derdine düştü.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Kurban etlerini uzun süre sağlıklı ve taze koruyabilmek için gerekli önlemleri almak, bu özel günler için önemli konuların başında geliyor. Derin dondurucular tam da bu noktada imdada yetişiyor. Etleri sağlıklı bir şekilde muhafaza eden derin dondurucuların bu yıl da satışlarında patlamaya yaşanıyor. Firmalar Kurban Bayramı öncesi kıyasıya mücadele ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda derin dondurucu satışlarında artış yaşanıyor. Derin dondurucularda elektrik kesintilerinde 50 saate varan saklama süresi sayesinde yiyecekler uzun süre güvenle saklanabiliyor. Derin dondurucuda yer alan mekanik ısı kontrolü ortam sıcaklığını algılayarak ısının aynı kalmasını ve bu sayede gıdaların tazeliğini korumasını sağlıyor. Bu sayede yiyecekler zarar görmeden canlılığını koruyor. Satışları arttırmak isteyen bazı beyaz eşya firmalır, “Yüksek enerji tasarrufu sağlayan derin dondurucuları ile Kurban Bayramı’nda tanışın, konforunu hem yaz, hem kış yaşayın” ifadelerini kullanıyor.

SATIŞLARDA PATLAMA MEYDANA GELDİ

Kurban bayramı öncesi hazırlıklarını yapmaya başlayan vatandaşlar kurban giderlerinin yanı sıra derin dondurucu fiyat araştırması yapıyor. Kurban Bayramı öncesi derin dondurucu fiyatları firmadan firmaya değişiyor. Bazı firmalar kurbana özel kampanyalar yaptı. Vatandaşın kaliteli ve az elektrik harcayan markaları tercih etmelerini tavsiye eden bir beyaz eşya mağazası müdürü, “Her sene olduğu gibi Kurban Bayramı öncesi en çok satılan beyaz eşya ürünü olan derin dondurucular, yine zirveyi kimseye kaptırmadı. Yeni nesil dondurucular artık çok az elektrik harcıyor. A sınıfından yüzde 60'a varan tasarruflu harcamaları tüketici için çok önemli bir etken oluşturmakta. Tüketicilerimiz bu ürünlerden alırken kullanımlarına göre yatay veya dikey modelleri tercih etmektedirler. Satışlarda yüzde yüzlük bir artış yaşanıyor. Derin dondurucuların fiyatı ise 600 lira ile bin 200 lira arasında değişiyor. Geçen seneye oranla fiyatlarda bir artış yaşanmadı. Vatandaş, derin dondurucu alırken markanın güvenirliğini ve satış sonrası servis hizmetlerini de göz önünde bulunduruyor” dedi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.