Derbent Aladağ’da futbol takımları kamp yapabilecek

Derbent Aladağ’da futbol takımları kamp yapabilecek

Konya'nın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, muhtarlarla toplantı yapmak üzere ilçeye gelen Konya Valisi Yakup Canbolat'a Aladağ Kayak Merkezi projesinin...

Konya'nın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, muhtarlarla toplantı yapmak üzere ilçeye gelen Konya Valisi Yakup Canbolat'a Aladağ Kayak Merkezi projesinin akıbeti hakkında bilgi verdi.

Derbent ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı makamında ziyaret etti. Başkan Acar, Vali Canbolat'a Aladağ'a yapılması düşünülen kayak merkezindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Aladağ'da 30-35 kilometrelik bir kayak pisti elde edebildiklerini dile getiren Başkan Acar, "Yaz aktiviteleri yapma adına da önemli projelerimiz var. Yamaç paraşütü, Off- Road ve bisiklet sporlarının yapılabileceği alanlar kazandırmayı hedefliyoruz. Aladağ, özellikle kısa zamanda futbol takımlarının kamp yapabileceği bir yer haline gelecek. Büyükşehir Belediyemiz ilk tesisin ihalesini yapmak için çalışmalara başladı. Sayın Tahir Akyürek kayak merkezinin kazandırılması için bu noktada üzerine düşen görevden daha fazlasını yapıyor. İnşallah Aladağ, Konya'nın turizmine önemli katkılar sağlayacak" dedi.

"Aladağ'da koordinasyonu valilik üstlenecek"

Konya Valiliği görevine başladığı tarihten itibaren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ın kendisine Aladağ Kayak Merkezi hakkında bilgiler verdiğini ifade eden Vali Yakup Canbolat ise, Aladağ'ın Konya'daki turizme bakış açısını değiştireceğini ifade etti. Bir önceki görev yerinde kayak merkezi çalışmaları yaptığını dile getiren Vali Canbolat, "Hakkari valisiyken de bu kayak işleriyle biraz uğraştık. Orada da kayakçılığa yönelik alt yapı çalışmalarıyla ilgili faaliyetler gerçekleştirdik. O yüzden bir vali olarak bu konuya vakıfım. Kayakçılıkta önemli olan mevsimsel olarak düşen kar miktarı ve coğrafyanın buna müsait olup olmadığıdır. Aladağ için yapılan fizibilite çalışmalarında kayakçılığa 4-5 ay civarındaki bir sezonda müsait olduğu görülmüştür. Coğrafya olarak da, topoloji olarak da Aladağ kayakçılığa müsait olarak görünüyor. Kar yapısı açısından da bu sporun yapılmasında herhangi bir sakınca yok" diye konuştu.

"Aladağ, Konya ekonomisine katkı sağlayacak"

Projedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini de dile getiren Vali Canbolat, "Büyükşehir Belediyemiz projeleri detaylandırdı. Bu çalışmaların nihayetlenmek üzere olduğunu söyleyebiliriz. Sonra Aladağ ile ilgili ihale süreci başlayacak. Kayakçılık, Konya'ya ne kazandırır diye soracak olursak, Konya Selçuklu başkenti, yani Kadim bir başkent. Bu başkentte bir turizm anlayışı var. Ancak bu anlayışın geliştirilmesi gerekiyor. Geliştirmek için de en önemlilerinden biri de kayakçılık olacaktır. Derbent'in Konya kent merkezine ve havalimanına yakın olması, büyük bir şehre yakın lokasyona sahip olmasının getireceği büyük avantajlar olacaktır. Bu hem Konyalı hemşehrilerimizin hem de diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın buraya gelmesini kolaylaştıracaktır. Ciddi anlamda Derbent ilçemizde ve Konyamızda turizme bakışı değiştireceğini düşünüyorum. Aladağ, böylece ekonomik anlamda kente de ciddi manada gelir sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

"Konya, doğa sporlarının merkezi olacak"

Aladağ'ı sadece bir kayak merkezi olarak değerlendirmemeleri gerektiğini aktaran Vali Canbolat, Derbent'in temiz havasının ve imkanlarının 365 gün kullanılmasını amaçlandığını söyledi. Vali Canbolat, "Özellikle yaz mevsimlerinde yayla turizmini faaliyete geçirebiliriz. Sportif etkinlikleri de içerisinde barındıran ve kış mevsimlerinde de kayakçılık ile ön plana çıkan bir merkez haline gelmesini arzu ediyoruz. Koordinasyon olarak Konya Valiliği bu göreve her zaman hazırdı. Büyükşehir Belediyemiz, milletvekillerimiz ve Derbent Belediye Başkanımız Hamdi Acar ile birlikte iş birliği yaparak, Aladağ'ın doğru şekillenmesi ve doğru bir yatırımın kazandırılması adına her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Derbent programı çerçevesinde 2001 yılında şehit olan Jandarma Er İsmail Kıvrak'ın baba ocağını da ziyaret eden Vali Canbolat, şehit ailesinin acılarını paylaştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.