Sabit Horasan

Sabit Horasan

Deplasmanda 5 puan

Deplasmanda 5 puan

Bayramlar paylaşma, birlik ve dayanışma günleridir.

Beklentimiz, şehit cenazelerinin gelmediği, kan akmadığı, barışın egemen olduğu, terörün durduğu, çocukların ölmediği, birlik içerisinde bir bayram geçirmekten yanadır. Tüm halkımıza, sağlık ve huzur içerisinde mutlu bir bayram dilerim. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu önder insan Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği ulusal sınırlar içerisinde hep birlikte, “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” yaşamak umuduyla tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlarım.  

 

Vasat futbol ve gol düşünülmeyen oyun şablonuyla gelen 1 puan çok çok iyi.

Dahası, Sivas deplasmanında alınan 1 puanı alıp baş tacı yapmalıyız. 

Sivasspor, etkili futbolculara sahip, çabuk futbol oynayan, pozisyonlarda üreten bir takım. Ancak, bu sezon henüz kendilerini bulmuş değiller. Buda Konyaspor’un işine yaradı.

Konyaspor’un aldığı 1 puanı kaleci Serkan’ın kurtarışlarına,  Kartalların iyi defans yapmasına, rakip futbolcuların beceriksizliğine,ve biraz da şansa bağlayabiliriz.

Her ne olursa olsun, alınan 1 puan süper oldu.

Torku Konyaspor, Kayserispor ve Sivas deplasmanlarından 1’er, Osmanlı deplasmanından da 3 puan çıkartarak 3 dış saha maçını 5 puanla geride bıraktı. İç sahada sadece 1 puan alabilen yeşil-beyazlı takımın deplasman başarısını alkışlamak lazım.

Strateji, iyi defans yapıp gol yememek ve oyun içerisinde de bir gol bularak kazanmak. Bu strateji geçen yıl tutmuştu. Teknik direktör Aykut Kocaman bu yıl da aynı sistemde kararlı. 

 

Torku Konyaspor’un Sivas deplasmanındaki oyununa gelince:

İlk yarıda her iki takımda bir birini denedi. Pozisyon üretmekte zorlandı. Bu nedenle vasatın altında bir mücadele oldu.

İkinci 45 dakika da ise, ev sahibi Sivasspor kazanmak için tüm kozlarını oynadı. Ama, dediğimiz gibi kaleci Serkan’ın kurtarışları, defansın; özellikle Vukoviç ve Ali Turan’ın etkili olması ve rakip futbolcuların  beceriksizliği sonucu gol gelmedi.

Torku Konyaspor, rakibin 10 kişi kalmasının ardından özelliklede son 5 dakika içerisinde oyun üstünlüğünü ele aldı.

Ama, ne yazık ki, yeşil-beyazlı futbolcular gol yollarında etkili olamadılar.  

Sonuç: Sivasspor’un baskısı altında geçen maçta her iki takım puanları kardeş payı yaparak sahadan ayrıldı. Ama, sevinen Konyaspor, üzülen ise, henüz galibiyet alamayan ve puana kayıplarına devam eden  ev sahibi Sivasspor oldu.

 

Torku Konyaspor’da, Sivasspor maçında dikkat çeken en önemli eksiklik, futbolcuların ilerleyen dakikalarda oyundan düşmesi oldu. Ömer Ali, Mehmet Uslu, Holmen, Sissoko ve Rangelov, oyuna sonradan giren Uğur ve Traore  beklenilenin altında bir performans gösterdi.

Holmen ve Meha ile birlikte ilk dakikalarda kendisini gösterme çabası içerisinde olan Vedat ilerleyene dakikalarda oyundan düştüler.

Kanat organizasyonları iyi değildi.
Özellikle, Ömer Ali’ye bir parantez açmakta yarar var.

Gelişime açık olan bu futbolcu kendisini oyuna daha çok vermeli. Kafasını kaldırmayınca yaptığı ortalar hep boşa gitti. Bu nedenle, teknik direktör Aykut Kocaman’ın hafta içerisinde antrenmanlardan sonra Ömer Ali’ye en az 50 orta yaptırarak nasıl orta yapılacağını öğretmeli.

Birde, Ömer Ali sanki sağ bekte oynamaktan mutlu değil gibi bir görüntü var. O nedenle, teknik adamların bu futbolcuyu sağ önde oynatması, orta yapmasını da daha iyi öğrenirse Konyaspor adına daha yararlı olur mu? Sanırım denemekte yarar var.

 

--

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR