Denizde Zor Durumda Kalan Gemiyi Sahil Güvenlik Kurtardı

Denizde Zor Durumda Kalan Gemiyi Sahil Güvenlik Kurtardı

Mersin'de açık denizde makina arızası bulunan ve telsizindeki problem nedeniyle irtibat kurulamayan bir gemi Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma gemisi “TCSG Umut” ağır hava ve deniz...

Mersin'de açık denizde makina arızası bulunan ve telsizindeki problem nedeniyle irtibat kurulamayan bir gemi Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma gemisi “TCSG Umut” ağır hava ve deniz şartları nedeniyle zor durumda kaldığı tahmin edilen bir gemi tespit etti. Geminin 5 gün boyunca aynı bölgede bulunması ve herhangi bir şekilde muhabere cihazları ile ulaşılamaması üzerine Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından, gemiye gidilerek kontrol edildi.

Gemiye çıkan 4 kişilik kontrol timi makine ve telsiz arızası olduğu, Suriye uyruklu 6 personeli bulunduğunu tespit etti.

Yapılan görüşmeler sonunda gemi Mersin Uluslararası Liman İşletmesi römorkörü ve balıkçı tekneleri yardımıyla Karaduvar Balıkçı Barınağı'na yanaştırıldı. Gemide yapılan aramada her hangi bir yasadışı faaliyete rastlanmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.