Denizcilik Ve Lojistik Sektörü Aliağa’da Buluşuyor

Denizcilik Ve Lojistik Sektörü Aliağa’da Buluşuyor

İzmir'in sanayi ve deniz ticaret ilçesi Aliağa, geçen yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne ikinci kez evsahipliği yapacak. Aliağa Ticaret Odası, 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde düzenleyeceği zirveyle Türkiye'deki...

İzmir'in sanayi ve deniz ticaret ilçesi Aliağa, geçen yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne ikinci kez evsahipliği yapacak. Aliağa Ticaret Odası, 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde düzenleyeceği zirveyle Türkiye'deki ve dünyadaki sektörün dinamiklerini buluşturacak.

Limanlarından yılda 40 milyon tonun üzerinde elleçlemenin (yükleme boşaltma) yapıldığı Aliağa'da, denizcilik ve liman işletmeciliği büyük bir ivmeyle gelişiyor. Yılda 5 bin geminin giriş çıkış yaptığı Aliağa'dan, 2013 rakamlarına göre yılda 10 milyar 163 milyon 347 bin dolar değerinde ihracat yapılıyor. Aliağa’da yapılacak zirvede, sektörün durumu, yerel ve uluslararası pazarda en uygun olacak şekilde liman endüstrisinin nasıl geliştirileceğine dair yeni stratejileri ve teknolojileri gözler önüne serecek.

SEKTÖREL KURUMLARIN İŞBİRLİĞİYLE YAPILIYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, TURKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği), UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin desteğiyle düzenlenecek 2. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne sektörden yoğun bir katılım olacak. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, zirvede Aliağa’nın liman ve lojistik alanında gelişiminin arttırılmasına yönelik ihtiyaçları ve çözüm önerileri, liman yönetiminde kombine taşımacılık ve gümrük ile lojistik köy/merkez/üs ve tehlikeli madde lojistiği gibi konuların da ayrıntılı bir şekilde aktarılacağını ifade etti.

‘ALİAĞA LİMANLAR BÖLGESİ DOĞAL BİR LOJİSTİK MERKEZ KONUMUNDA’

Aliağa’nın ülke ve dünya ticaretinden daha fazla pay alabilmesi için geniş bir vizyonla, makro düzeyde çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını dile getiren Saka, liman ve lojistik konularına geniş bir perspektifle ulusal ve uluslararası boyutta dikkat çekmek istediklerini dile getirdi. Aliağa limanlarında gelecek vaat eden bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Saka, “İzmir ve Ege sanayisinin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa limanlar bölgesi, doğal bir lojistik merkez konumunda. Aliağa limanları, Türk sanayisi için uluslararası pazarlara giriş ve çıkış kapısı durumunda. Ege Bölgesi’nin 17 milyar dolar olan ihracatının 12 milyar doları Aliağa limanlarından gerçekleşiyor. Bu nedenle Aliağa’daki liman yönetimi ve deniz ticaretindeki gelişmeler sadece İzmir için değil, Türkiye için de çok önemli.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.