Denetimli Serbestlik Çankırı'da Hayat Buluyor

Denetimli Serbestlik Çankırı'da Hayat Buluyor

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan "Destek Bizden Gayret Sizden" projesinin tanıtımı yapıldı.Denetimli Serbestlik Müdürlüğü...

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan "Destek Bizden Gayret Sizden" projesinin tanıtımı yapıldı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan tanıtıma Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Gençlik Merkezi Müdürü Sadık Ak, Cumhuriyet Savcısı Murat Şahingöz, Denetimli Serbestlik Müdürü Volkan Eren katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren Başsavcı Kaya, yeni ceza adalet sisteminin önemli bir unsuru olan ve 2005 yılından bu yana ülkemizde uygulanan denetimli serbestlik sistemi ile hükümlülerin toplum içinde denetimi, iyileştirilmesi ve topluma yeniden kazandırılması gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiğini söyledi. “Gelişmiş bir çok ülkede uygulanan bu sistemin artık daha modern ve daha adil bir hukuk sisteminin vazgeçilmez bir parçası haline geldi” diyen Başsavcı Kaya, “Bu sistem ile hükümlülerin kapalı kapılar ardında değil de toplum içerisinde, toplumdan kopartılmadan etkin bir denetim beraberinde iyileştirme ve rehberlik çalışmaları da uygulanmak suretiyle cezalarını çekmelerine imkan tanıyor.” diye konuştu.

Başsavcı Kaya, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'nca kabul edilen “Destek Bizden Gayret Sizden" projesi ile 14-29 yaş aralığında bulunan, denetimIi serbestlik kapsamında ceza infaz kurumundan salıverilen veya haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri verilen hükümlüler ile eski hükümlülerin sosyal hayattan uzak kalmaları sebebiyle cezaevinden çıktıklarında sosyal hayata uyum sağlamalarına yardımcı olmayı, cezaevinden çıkan yükümlülere karşı toplumda oluşan ön yargıları ortadan kaldırmayı, yükümlülerin toplumla yeniden kaynaşmasını amaçladıklarını söyledi. 12 kişinin yararlanacağı ve aralık ayında başlayıp mayıs ayında bitecek olan proje kapsamında masa tenisi kursu, tiyatro ve sinema gösterimi, huzurevi ziyareti, kişisel gelişim seminer ve konferansları ile Çankırı gezisi düzenlenecek.

OLİMPİYAT OKULU

3 yıl görev yaptığı Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde gerçekleştirdiği projelerden de bahseden ve Milli Olimpiyat Komitesi ile kurduğu irtibatı anlatan Başsavcı Kaya, Milli Olimpiyat Komitesi’nin Çankırı’yı ziyaret edeceğini ifade ederek “Milli Olimpiyat Komitesi Çankırı’yı pilot il seçti. Buraya Olimpiyat Okulu açacaklar” diyerek müjdeli haberi verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.