'Denetim yoktu'

'Denetim yoktu'

Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürerken kazanın nedenleri de araştırılıyor. Mehmet Macit, "Ocakta iyi bir denetim yoktu. Patronlar müfettişleri içki masalarında ağırlıyordu" iddiasında bulundu. Yetkililer ise iddiaları yalanladı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki Has Şekerler A.Ş'ye ait maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ederken şirket yöneticileriyle ilgili de bir takım iddialar ortaya atıldı. Uzun yıllar şirkette muhasebeci olarak çalıştığını belirten Mehmet Macit isimli vatandaş, madende ciddi bir denetimin yapılmadığını, patronlarla müfettişlerin içki masalarında biraraya geldiğini iddia etti. İddialara yanıt veren ve şirkete karşı bir karalama kampanyasının başlatıldığını belirten maden ocağı yetkilileri ise, Mehmet Macit'in 'hırsızlık' suçundan yargılandığını iddia etti.

'DENETÇİLERE HEDİYELER VERİLİYORDU'

Takvim Gazetesi'ne konuşan Mehmet Macit, "Denetçiler gelmeden patronların haberi oluyordu. Bir gün önce geliyorlardı. Patronlar, onları özel araçlarla alıp lüks otele götürüyor, her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp, akşam da içki masaları kuruluyordu. Sonra da göstermelik olarak ocağa geliyorlardı. Denetçiler, çalışma koşullarının kötülüğünü, yaşam odalarının ve gaz maskelerinin bulunmadığını gördükleri halde olumlu rapor veriyorlardı. Peşlerinden evlerine de hediyeler gönderiliyordu. Tehlikeli galeriler de onlar gittikten sonra yeniden açılıyordu. Daha önce de 2 ocakta su baskınıyla 2 işçi öldü. Tüm pasta iki aileye gidiyor. Ayrıca büyük oranda vergi kaçakçılığı da yapıyorlar" iddiasında bulundu.

'MACİT HIRSIZLIKTAN YARGILANIYOR'

Mehmet Macit'in iddialarına yanıt veren yetkililer de, "Mehmet Macit 2 yıl önce evrakta sahtecilik yapmak ve hırsızlık suçundan işten çıkarıldı. Kendisi şu mahkemede yargılanıyor. Hakkında açılmış bir dosya var" iddiasında bulundu. Macit'in açıklamasına yanıt veren yetkililer, "İddiaları asılsızdır. Herkes taş atacak yer arıyor. Faturayı bize kesiyorlar. Karalama kampanyası yürütülüyor. Bilgi kirliliği var. Henüz bir rapor tutulmadı. Rapor tutulduktan sonra suçlu kimse yargılanmalı. İçkili bir masada olması mümkün değil. Ermenek'te lüks bir villa yok. Mahrumiyet bölgesi orası. 18 işçi mahsur. Bu kayıplar bizi üzüyor. Bizim de canımız yanıyor. Suçlular er ya da geç adaletin karşısına çıkacak. Suçlular en ağır şekilde yargılanacak. Daha kazanın nedeni tam bilinmiyorken şirkete çamur atmak doğru değil. Bekleyip görmek lazım. Temennimiz işçilerimizin sağ salim kurtulması" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.