Demirtaş'tan Erdoğan'a: Senden Büyük Allah Var

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Senden Büyük Allah Var

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eleştirdiği Başbakan Erdoğan'a, "Küçük dağları sen yaratmış gibi davranma bize. Biz halkız halk. Senden büyük Allah var." dedi.Türkiye’nin çok inançlı, çok dilli yapısına...

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eleştirdiği Başbakan Erdoğan'a, "Küçük dağları sen yaratmış gibi davranma bize. Biz halkız halk. Senden büyük Allah var." dedi.

Türkiye’nin çok inançlı, çok dilli yapısına uygun yönetim modeli ve yönetim anlayışını inşa etmek istediklerini belirten Demirtaş, “Tek dil, terk ırk, tek millet dayatmasına karşı bütün kimlikleri, inançların, meselelerin kendini özgünlüğüyle, özgürlüğüyle var ettiği, korkmadan yaşadığı bir model inşaat etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı bu amaçla bir fırsattır. Tek başına cumhurbaşkanı bunu yapabilir diyemeyiz. Tekçi anlayışla, ısrarla tekçi mezhep anlayışı ile hiç kimse kendini güvende hissedemez. Çünkü tek dil, tek millet dediğiniz zaman geri kalan diğer tüm kimlikleri, bütün inançları ve mezhepleri yok edeceğiz anlamı geliyor. Hele hele bunu bir devlet politikası haline getirmek ve bir başbakan bunu ısrarla bağıra bağıra söylerse millet korkar. Biz özgürlüğe, demokrasiye, çoğulculuğa hasretiz. Senin gibi bağıran, çağıran faşizmi bir maharetmiş gibi tek millet dayatmasıyla dayatması ile bize sunan bir cumhurbaşkanı olsa olsa biz, Türkiye’yi korkutur. Asla Cumhuriyet tarihi boyunca halk yönetime gelmedi, gelemedi. Buna fırsat vermediler. Büyük seçim hileleri, aldatmaları nedeniyle halk yönetime gelemedi, seçim baronları nedeniyle halk iktidara gelemedi, iyi rol yapan, halkçı gibi görünen, halkı kandıran insanlar yüzünden halk yönetime gelemedi. Şimdi önümüzde bir fırsat geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye bürokrasisinin bir numaralı koltuğundan bahsediyoruz. Biz, mahallemize muhtar seçerken bile özen gösteriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçerken çok daha dikkatli bir tercih yapmamız gerekir. Cumhurbaşkanı demek yoksulundan, işsizinden, çiftçisinden, işçisinden, kadınından gencine, Alevisinden Sünnisine, ezileninden Süryanisine, Arabından Kürdüne kadar herkesin başkanı demektir. Öyle bir başkan olacak ki bu kimliklerin ve inançların tamamına eşit yaklaşacaktır. Hepsini yüreğinde kardeşçe adilce halkın birer üyesi olduğunu hissettirecektir.” dedi

Başbakan Erdoğan’a yüklenen Demirtaş, “Küçük dağları sen yaratmış gibi davranma bize. Biz halkız halk. Senden büyük Allah var. Sayın Erdoğan, iki adayla bir stüdyoda bir araya gelmeyi kendine yediremiyorsun. Halkla nasıl konuşabiliyorsun? Eğer sen sorulardan korkuyorsan ben şimdiden o soruları sorayım hazırlık yap. Mesela soracaklar; mal beyanın dışında belirtmediğin malların var mı? Senin dayının üstüne, kızının üstüne, oğlunun üstüne malın var mı? Sağda solda sakladığın paralar var mı? Bunun cevabını vermen lazım. Asıl malın mülkün ne kadardır bunu açıklaman lazımdır. Bunu açıklamadan cumhurbaşkanı olamazsın. Halka yalan söyleyen cumhurbaşkanı olamaz.” dedi.

Demirtaş, konuşmasının sonunda Filistin ve Rojava'da yaşanan olaylara değindi. Demirtaş, "Bir yandan İsrail’in acımasız saldırılarıyla katledilen mazlum Filistin halkı var diğer taraftan barbarca İŞİD’e karışı direnen Kobali halkı var. Her iki direnişi buradan selamlıyoruz.” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP Siirt İl Başkanı Yılmaz Çınar, BDP Siirt İl Başkanı M.Ata İnan, belediye eski Başkanı Selim Sadak, çeşitli sivil toplum örgütleri ve çok sayıda parti üyelerinin katıldığı etkinlik iftar duasının ardından sona erdi.

Demirtaş, daha sonra seçim çalışmaları kapsamında geldiği Siirt’ten ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.