Demirtaş:erdoğan Bana Terbiyesiz, Satılmış Diyebilecek Kadar Seviyesi Düşük Biri

Demirtaş:erdoğan Bana Terbiyesiz, Satılmış Diyebilecek Kadar Seviyesi Düşük Biri

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilerine hakaret ettiğini söyleyerek hakaret eden biri nasıl Cumhurbaşkanı olacak, halkın başkanı olacak? Bak, 3 milyon oy almış partinin...

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilerine hakaret ettiğini söyleyerek hakaret eden biri nasıl Cumhurbaşkanı olacak, halkın başkanı olacak? Bak, 3 milyon oy almış partinin eş genel başkanıyım ben. Bana 'terbiyesiz' diyebilecek kadar, 'satılmış' diyebilecek kadar seviyesi düşük bir adam, milletin başkanı, halkın başkanı olabilir mi?" dedi.

    Demirtaş, Gaziantep'te sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu. Halkın ilk defa cumhurbaşkanı seçeceğini hatırlatan Demirtaş, "Ama takdir edersiniz ki ilk defa böyle büyük bir adaletsizlik ve eşitsizlikle yarışa başlıyoruz. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçildiği bir seçimde gerçek bir demokrasiyi halkın önüne sunabilmiş değiliz." ifadelerini kullandı.

    "AKP'NİN ADAYI BİRÇOK SUÇA, GÜNAHA BULAŞMIŞTIR"

    Halkın önemli ölçüde belirlediği tek adayın kendisi olduğunu kaydeden Demirtaş, "Benim dışında tabanın belirlediği bir aday yok. Tek adayla seçime giriyoruz aslında eğer halk seçiyorsa. Diğerleri kendi kendilerini seçtiler. Kendi kendilerini aday ilan ettiler." şeklinde konuştu. Demirtaş, "Biz ezilenlerin seçeneğini doğru değerlendiremezsek, ne yaparsak yapalım, devletçi geleneğin değirmenine su taşımış olacağız. İki aday da bu açıdan birbirinden farklı değil. Adayların geçmişi farklı olabilir. AKP'nin adayı birçok suça, günaha bulaşmıştır. Bu halkın karşısında elbetteki suçludur. Ama diğer adayın kişiliğinden bağımsız, onu destekleyen çizgilerin bulaştığı suçlar az mıdır? Onu destekleyen partilerin bulaştığı suçlar az mıdır?" değerlendirmesinde bulundu.

    "ADAY OLMAMIZI İÇİNE SİNDİREMEYEN BİR ANLAYIŞ VAR"

    Cumhurbaşkanlığı seçiminin sadece koltuğun kimin olacağı meselesi olmadığını vurgulayan Demirtaş, "Koltuk bir kişinin mi olacak, halkların mı olacak meselesidir. Bir tarafta 'O koltuk benimdir, ben hak ettim, benim dışımda kimse o koltuğa oturamaz, aday bile olamaz' diyen despotik bir anlayış var. Aday olmamızı bile içine sindiremeyen bir anlayış var. 'Nereden çıktı bu? O koltuk benim' diyor. Kendisinin tapulu malı ya? Yıllar ayırmışız, beyefendi gelecek oturacak. Çankaya onun ya. Bizim adaylığımıza bile tahammülü yok. Hakaret ediyor. Her konuşmasında bize hakaret ediyor. Hakaret eden biri nasıl cumhurbaşkanı olacak, halkın başkanı olacak? Bak, 3 milyon oy almış partinin eş genel başkanıyım ben. Bana 'terbiyesiz' diyebilecek kadar, 'satılmış' diyebilecek kadar seviyesi düşük bir adam, milletin başkanı, halkın başkanı olabilir mi? Sen o 3 milyon kişiye onu söylemiş oluyorsun. Bana oy veren 3 milyon, aileleriyle birlikte 10 milyon kişiye 'terbiyesiz' demiş oluyorsun. Peki o 10 milyonun başkanı olmayacak mısın? Çünkü umrunda değil." diye konuştu.

    "IRKÇILIĞI BU KADAR DEMOKRASİ DİYE PAKETLEYİP, MİLLETE YUTTURABİLEN BAŞKA BİR BAŞBAKAN GELMEDİ"

    Demirtaş, şunları söyledi: "HDP'lisi, MHP'lisi, CHP'lisi, ona oy vermeyen düşman, bu ülkeyi terk etmeli ona göre. Bu ülke kendisinin özel mülküdür. Kafa budur. Ama bunu ileri demokrasi diye satmayı başarabilen iyi de bir tüccardır. Bu konuda yeteneklidir. Bugüne kadar, faşizmi, tekçiliği, ırkçılığı bu kadar süsleyip demokrasi diye paketleyip, millete yutturabilen başka bir Başbakan gelmedi. Onun başarısı budur. Recep Tayyip Erdoğan'ın sırrı budur. Diğerleri bunu başaramıyordu. Ondan önceki başbakanlar faşizmi, baskıyı gizleyemiyordu. Bu iyi yapıyor. Paketi iyi yapıyor. Ambalaj iyi. Bizden bu yüzden hazzetmiyor. Çünkü onun o fiyakalı, cafcaflı paketini bozuyoruz. Teşhir ediyoruz. Hesabımız yok. Küçük pazarlıkçı değiliz çünkü. Bütün halklar, bütün ezilenler adına yoka çıkmış, uzun yıllardır da bunun mücadelesini veren bir hareketin içinden çıkmış bir Kürt genci olarak bunları söylüyor olmam beyefendiyi rahatsız ediyor. Tahammül edemiyor. Çünkü istiyor ki, o kükrediğinde karşısındaki herkes korkudan titresin. O gürlediğinde herkes önünü iliklesin. Herkes Tayyip Erdoğan'ın etrafında biat edip kendisine 'Padişahım çok yaşa' desin. Bunu söylemeyen, onun açısından yok edilmesi gereken bir tehdittir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.