Demirtaş'a çok sert 'tükürük' yazısı

Demirtaş'a çok sert 'tükürük' yazısı

Yeni Akit yazarı D. Mehmet Doğan, bugünkü yazısında grup konuşmasında 'Tükürüğümüzde boğarız' ifadesine çok sert bir karşılık verdi.

Yeni Akit yazarı D. Mehmet Doğan bugünkü yazısında, Kobani eylemlerinin büyümesi konusunda HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı 'halkı galeyana getirdiği konusunda' sorumlu tutarak, grup konuşmasında sarfettiği 'Tükürüğümüzde boğarız' ifadesine ateş püskürdü.

Doğan, Demirtaş'a 'şehri yakıp yıkarak mı Kobani'yi kurtaracaksınız' diye seslenerek, formülün 'tükürük' olmadığını vurgulayarak 'Halk senin suratına tükürürse Türkiye'nin en büyük baraj gölü olur' diyerek çok sivri bir göndermede bulundu.

DEMİRTAŞ, GRUP KONUŞMASINDAKİ 'TÜKÜRÜK' KISMINDA NE DEDİ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında ‘Kobani'dekiler bizim akrabamız, kapıyı açsaydınız Kürt gençleri IŞİD'i tükürükle boğardı’ ifadesini kullanmıştı.

İşte Doğan'ın o yazısından çarpıcı satırlar:

...

“Kobani nasıl kurtulur?” Formül Demirtaş’ta: “Bıraksaydınız tükrükle boğardık!”

Şehrin itfaiyesini muhtemelen tasarruf tedbirleri cümlesinden devreye sokmamışsınız, tükrüğünüzü şu müze yangını için kullansa idiniz, güzelim Diyarbekir evi yaşardı! Diyarbakır’ın kültürel hafızası yok olmazdı.

"BU HOROZLANMALARI İYİ BİLİRİZ"

Bu babalanmaları, horozlanmaları, sahte kabadayı tafralarını iyi biliriz: “Tutmayın beni!” Tutan kim? Kafasına koyduğunu yapacak olan, yapar. “Tutmayın beni!” demez. Askere, halka saldıran PKK sergerdeleri sınırlar açıldığı için mi Kandil’i mesken tuttu?

Bir şey yapacak olan, nasıl yapılacağını da hesaplar. Uzun bir sınır var ortada, neresinden delineceğini sizden iyi kimse bilmez. Bunlarınki, maksat gösteri olsun! Dünyaya mazlum görünelim, iç kamuoyunu hükümete karşı tahrik edelim.

...

Dönelim “tükrük” bahsine.

Ey Demirtaş, bu halk senin suratına tükürse ne olur biliyor musun?

Cevabını ben vereyim: Türkiye’nin en büyük baraj gölü!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.