Demirtaş: Asgari ücret 1800 lira olacak

Demirtaş: Asgari ücret 1800 lira olacak

HDP'nin Eş Geneş Başkanı Demirtaş, asgari ücret vaadinin kaynağını açıkladı.

Demirtaş, Balıkesir'de partisince Kuva-i Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 7 Haziran'da sadece bir parti seçmek ve kimlerin milletvekili olacağını belirlemenin ötesinde bir seçim yaşanacağını söyledi. Vergi toplamanın devletin hakkı olduğunu hatırlatan Demirtaş, bu yapılırken adaletli olunması gerektiğini belirtti.

Miting alanı çevresinden bir kadının tepkisi üzerine dinleyicilerine sakin olma çağrısında bulunan Demirtaş, "Düşüncelerini ifade etmek hanımefendinin hakkıdır. Güvenlikçi arkadaşlar, hanımefendiye lütfen nazik davranılsın. Provokasyona gerek yok. Coşkumuzdan, heyecanımızdan asla taviz vermeden, ülkenin barışına, kardeşliğine toz kondurmadan devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

ASGARİ ÜCRET BİN 800 LİRA OLACAK

Demirtaş, asgari ücretliye bin 800 lira vereceklerini söylediklerinde kendilerine kaynağının sorulduğunu anımsattı.

Asgari ücretlinin, ülkenin vergisinin büyük bölümünü üreten, kaynağını alın terinden alan insanlar olduğunu ifade eden Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sadaka dağıtmıyorsun ki hakkını teslim edeceğiz ona. Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, israf olmasın, değil emekliye bin 800, 3 bin 600 lira verseniz bile ülkenin kaynağı bitmez. Dünyanın en zengin coğrafyalarından, ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Sağlıklı yatırım ve büyüme politikasıyla üreticiyi, tarımı, çiftçiyi, hayvancılığı, esnafı geliştirirsek zaten asgari ücret bin 800 liranın çok üzerine kendiliğinden çıkacak."

Demirtaş, milletvekili çıkarıp çıkarmayacaklarının halkın tercihi olacağını, saygı duyacaklarını anlattı.

Demirtaş, "HDP şiddetten besleniyor" denildiğine işaret ederek, seçim çalışmaları başladığından bu yana 41 seçim bürosu ve ilçe teşkilatının saldırıya uğradığını, yakılıp yıkıldığını öne sürdü.

MİTİNG ÖNCESİ VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Demirtaş'ın konuşması sırasında alana slogan atarak girmek isteyen karşıt görüşlü bir grup, polis ekiplerince engellendi. Bu grup, daha sonra miting bitimiyle dağılan HDP'lilerin üzerine yürümek istedi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede polisi aşamayan grup ile HDP'liler birbirlerine slogan attı. Polis, HDP'lilerin üzerine gitmeye çalışan karşıt grubu biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. "Sonsuza kadar memleket" pankartı açan grup, bir süre sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.