Demirel: Kıbrıs Müzakereleri Ümit Vermese Bile Ümidiniz Kırılmasın

Demirel: Kıbrıs Müzakereleri Ümit Vermese Bile Ümidiniz Kırılmasın

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kıbrıs müzakerelerinde ümidin kesilmemesi gerektiğini söyledi. Demirel, barış aramanın kolay olmadığını belirterek, “İnşallah halkımızı memnun edecek bir yol bir barış şekli bulunur.” dedi.KKTC'yi...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kıbrıs müzakerelerinde ümidin kesilmemesi gerektiğini söyledi. Demirel, barış aramanın kolay olmadığını belirterek, “İnşallah halkımızı memnun edecek bir yol bir barış şekli bulunur.” dedi.

KKTC'yi ziyaret eden Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile makamında bira araya geldi. Burada konuşan Demirel, Edirne ya da Kars Türkiye için ne ise KKTC’nin de kendileri için aynı şeyi ifade ettiğini kaydetti. Senelerce çeşitli evrelerden geçtiklerini belirten Demirel, bugünlerin dünden daha iyi olduğunu aktardı. Yarınların bugünlerden daha iyi olması gerektiğinin altını çizen Demirel, "Siyasi çözümün iki tane şartı var. Birincisi acil çözüm; ikincisi kalıcı bir çözüm olsun." diye konuştu.

“Umarım önümüzdeki zaman içerisine üzerinde çalıştığınız müzakere projesi başarı verir.” diyen Demirel, müzakerelerin başarıyla neticelenmesinde hem kendi taraflarının hem de karşı tarafın menfaatleri olduğuna vurgu yaptı.

Müzakerelerin Kıbrıs Türk halkına ümit verip vermediğini bilmediğini ancak vermezse bile ümidin kırılmaması gerektiğini dile getiren Demire, o ümidin bir gün hasıl olacağını sözlerine ekledi.

EROĞLU: RUM LİDERLE FARKLILIKLARI YAKINLAŞTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise bayram arifesinde Demirel’i ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs sorununu bir anlaşma ile sonuçlandırmak arzusunda olduğunu aktaran Eroğlu, “Komşumuzun aşırı isteklerine rağmen genel sekreterin atamış olduğu yeni danışmanı ile samimi bir çalışma içerisine girdik. Rum liderler de bu samimi ortamda farklılıkları yakınlaştırma yollarını arayacağız.” sözlerini sarf etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.