"Değer katacağız"

"Değer katacağız"

AK Parti’den Meram Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Zekeriya İncili, Meram’a değer katmak için yola çıktığını söyledi.

AK Parti’den Meram Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Zekeriya İncili, “Meram’ı hak ettiği değere kavuşturmak için çıktığımız bu yolda, gücünü köklü medeniyetimizden ve tarihten alan Meram’a, aslına sadık kalarak katkıda bulunmak ve Meram'ı hak ettiği değere kavuşturmak için ‘Meram'a Değer’ sloganı ile yola çıktık” dedi. İncili, “Meram’a Değer diyerek gece gündüz çalışarak, Meram’a Değer katmaya geliyoruz. İnsan odaklı bir şehircilik hareketi ile ekonomi, tarım, kültür-sanat, turizm, eğitim gibi kategorilerde ürettiğimiz projelerle Meram’ı markalaştırmak ve insan odaklı bir şehircilik hareketi için sizden aldığımız güçle kollarımızı sıvamak istiyoruz. Fıtrata uygun belediyecilik anlayışı ile belediyecilik anlayışımız; rüzgarla, yağmurla, toprakla kavga etmeyen, Allah’ın yarattığı muazzam ekosistemle ve tabiat yasalarıyla çelişmeyen, Meram’ın yapısına uygun şekilde gelişmeyi öncelemektir” diye konuştu.

PROJELERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

Partimizin de adında bulunan iki temel kavramı kendimize şiar olarak belirliyoruz; Adalet ve Kalkınma… Adaletli ve şeffaf bir yapı oluşturarak, en yüksek verimi alabilmek ve katma değer üretmek en önemli hedefimizdir.  Bize göre; Adalet, yalnızca herkese eşit şekilde imar vermek veya her evin önüne asfalt dökmek değildir. Adalet anlayışımız, Meram’da yaşayan her vatandaşımızın, her canlının, doğanın bütün nimetlerinin Allah’ın ayetleri olduğunun bilincinde olarak hakkını korumak ve hak ettiği değeri vermektir. Kalkınma anlayışımız da yine fıtrata uygun şekilde olacaktır. Meram’ı yalnızca imar onaylayan bir yapıdan çıkararak, çağdaş kaidelere uygun olarak organik şekilde büyüyen, sürdürülebilirliği ve verimliliği esas alan bir hüviyete büründürmek istiyoruz" dedi.

‘İCAT ÇIKARMAYA GELİYORUZ… EKONOMİ ‘MERAM’A DEĞER’

“Biz, başımıza icat çıkarma diyenlere inat icat çıkarmaya geliyoruz” diyen AK Parti Meram Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya İncili, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle son 16 yıldır bu ülkede yapılamaz denen birçok hayırlı işe imza atmıştır ve her şartta zalimin karşısına dikilerek hakkı söylemiştir. Biz bugün, Cumhurbaşkanımızın omuzundaki yükün Meram’a düşen kısmını sırtlanmaya talibiz. Geçici çözümlerle yaralara pansuman yapmanın değil Meram için tertemiz bir sayfa açarak öncü projeler ile yürümenin gayreti içerisindeyiz. İnsani ve sosyal açıdan yaşam kalitesini arttırmaya yönelik ortak değerleri ön plana çıkararak geliştireceğimiz belediyecilik anlayışı ile sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel tüm kaynakların sürdürülebilir ve verimli yönetimini amaçlamaktayız. Yerli ve yabancı yatırımcının dikkatini Meram’a çekebilmek ve yapılacak tüm projeleri girişimci belediyecilik anlayışı ile desteklemek yapacağımız tüm çalışmaların alt yapısını oluşturacaktır.”

TARIM VE TURİZM “MERAM’A DEĞER”

İncili, Meram coğrafi yapısı münasebetiyle tarıma çok müsait bir ilçe olduğunu belirterek, dünyadaki olumlu örnekleri inceleyip uluslararası çapta karşılık bulacak şekilde tarımı geliştirmenin olduklarını da ifade etti. Çiftçiye, sürdürebilir enerji kaynaklarından faydalanarak enerji desteği, saha araştırmalarının sonuçlarına göre tohum desteği, teknolojik alt yapı desteği ve eğitim desteği vermek başlıca hedefleri arasında olduğunu dile getiren İncili, “Heba olan su kaynaklarını aktif hale getirerek sulama yapmak, modern gübre makinelerini tahsis etmek ve dev soğuk hava depoları kurmak gibi projeleri hızlıca hayata geçirebilmek için şimdiden tüm alt yapı çalışmalarını hazırlamış bulunmaktayız. Üretilen ürünlerin pazarlanması noktasında da çiftçi ile iş birliği içinde olarak marka değerini büyütmek ve yatırım hacmini arttırmak öncelikli planlarımız arasındadır” diye konuştu.

Turizm noktasında da çalışmalar gerçekleştireceklerini de ifade eden İncili, sözlerini şöyle tamamladı:“Turizm bir şehrin kalkınmasında en önemli kaynaklardan biridir. Girişimci belediyecilik anlayışı ile yatırımcılarla buluşarak tüm kentte cazibe alanları oluşturmak istiyoruz. Meram’ın tarihi dokusunun bilinirliğini arttırarak marka bir ilçe haline getirmek planlarımızın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yeşil Meram’ı oluşturarak yeşil alana uygun yerlerde yapılaşmayı engellemek ve Meram’ı, Evliya Çelebi’nin övdüğü zamanlardaki gibi bir atmosfere kavuşturmak ve ulaşımı turizme göre düzenlemek kısa vadeli planlarımız arasındadır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.