Define İçin Kazdığı 20 Metrelik Kuyuda Kayboldu

Define İçin Kazdığı 20 Metrelik Kuyuda Kayboldu

Diyarbakır’da define bulmak için 20 metre kuyu kazıp içine giren ve meydana gelen göçüğün altında kalan iki kişiden biri yaralı çıkarıldı ancak hastanede yaşamını yitirdi. Diğer defineciyi çıkarmak için iki günden bu yana aralıksız...

Diyarbakır’da define bulmak için 20 metre kuyu kazıp içine giren ve meydana gelen göçüğün altında kalan iki kişiden biri yaralı çıkarıldı ancak hastanede yaşamını yitirdi. Diğer defineciyi çıkarmak için iki günden bu yana aralıksız çalışma yürütülüyor.

Diyarbakır'ın merkeze bağlı Kabahıdır köyünde Kadri Yüce ve Mehmet Demir adlı kişiler define bulmak için 20 metre kuyu kazdı. Kazı çalışmalarını yürütürken meydana gelen göçük altında kalan definecilerden biri ağzına kadar balçık altında kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri, kurtarma çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanlığı’nın iş makineleri de çalışmalara katıldı.

49 yaşındaki Kadri Yüce çalışmalar sonucunda yaralı olarak çıkarıldı. 112 Acil Servis ile hastaneye kaldırılan Yüce burada yaşamını yitirdi. 35 yaşındaki Mehmet Demir’in aranmasına ise devam ediliyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın iş makineleri 20 metrelik kuyuya inmek için tonlarca hafriyat çalışması yapıyor. Ekipler iki günden bu yana çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.